Așteptam de mult acest studiu: jocurile pe calculator îmbunătățesc abilitățile șoferilor în traficul real

de Bogdan Mirică
Marti, 02.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu a arătat că oamenii care se joacă mai mult pe calculator sunt ceva mai experimentați la volan, chiar și în situații limită.

Părinții sunt tentați să își certe copiii atunci când petrec prea mult timp jucându-se pe calculator. Această formă de relaxare pentru cei mici ar putea fi adoptată cu succes și de către adulți, dacă jocul este unul cu mașini, cum sunt NFS, Gran Turismo sau Forza Motorsport.

Un studiu al Universității New York a dezvăluit că simulatoarele auto îmbunătățesc abilitățile șoferilor în traficul real. Chiar și jocurile de tip first-person shooter au beneficii pentru șoferi, ele fiind capabile să ajute la perfecționarea coordonării dintre controlul vizual și motor.

”Cercetarea noastră arată că jocul pe simulatoare auto, chiar și numai pentru cinci ore, îmbunătățește controlul oamenilor la volan”, a declarat Li Li, conducătorul studiului.

Urmareste Automarket
Subiecții implicați în acest studiu au fost îndemnați să se joace de la cinci la zece ore pe săptămână, vreme de șase luni.
Grupul celor care s-au jucat au reușit să mențină mai bine mașina pe traiectoria ideală în timpul unor vânturi laterale puternice. Mai apoi s-a demonstrat că până și șoferii care nu se joacă foarte mult (între cinci și 10 ore de Mario Kart sau Roller Coaster Tycoon III per total) dau dovadă de calități mai bune.

Concluzia studiului este că astfel de jocuri video pot avea efecte benefice asupra șoferilor mai puțin experimentați, iar aici ar putea intra și adolescenții.

via motor1

Comentarii (1)

  • S-o mai aud acum pe nevasta-mea ca zice ceva! Cand conduc!
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru