Așteptarea a luat sfârșit: noua generație Volkswagen Polo debutează pe 16 iunie

de Cornel Șocariciu
Joi, 08.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pe 16 iunie vom face cunoștință cu noua generație Volkswagen Polo. Subcompacta din Wolfsburg promite dimensiuni mai mari, un interior cu iz de Golf și motorizări pentru toate gusturile.

Cu o istorie care a început acum 42 de ani și cu 14 milioane de exemplare în toată lumea, Volkswagen Polo este unul dintre modelele de succes lansate de germani. Noua generație Polo va fi prezentată în mod oficial pe 16 iunie, iar debutul internațional va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna acestui an.

Odată cu anunțul, Volkswagen a publicat și o serie de clipuri video care ne fac o scurtă prezentare a istoriei lui Polo. Totodată vă reamintim că subcompacta germană a fost surprinsă de fani, fără camuflaj, în timpul unui eveniment desfășurat în Africa de Sud.

Până în acest moment știm că noua generație Volkswagen Polo va miza pe platforma MQB A0 și va avea dimensiuni exterioare mai mari. Interiorul va fi inspirat de recentul facelift al lui Golf, ceea ce înseamnă că vom vedea același butoane și aceleași scaune.

Gama de motorizări va include unitatea de un litru benzină cu 65, 75, 95 și 110 cai putere. Motorul 1.4 TSI va fi înlocuit de un 1.5 care promite 125 și 150 de cai putere.

Pentru fanii motorizărilor diesel, Polo va integra agregatul de 1.6 litri care promite 80, 95 sau 110 cai putere.

Via | Motor1

Comentarii (8)

  • un pic modificat pe la faruri, un pic pe la stopuri, niste elemente interioare si zicem ca e altul, ca de obicei. Daca nu ar fi publicitatea agresiva a grupului VAG, nu stiu cine ar mai cumpara ...
    21 20
  • Lexmark
    Cred ca atunci cand vorbim de VAG se impun cateva lamuriri, anume puteti va rog sa spuneti dc in cazul "Noului Polo" vorbim de o platforma noua sau dc este un facelift al vechiului model?
    Va multumesc!
    11 5
  • Ah, ce bine că a apărut!...
    ...că nu mai puteam să dorm...
    ... nu mai puteam să mănânc...
    ... nu mai puteam să respir...
    Într-adevăr, așteptarea a luat sfârșit...
    15 9
  • @Lexmark
    E generatie noua, NU facelift
    9 4
  • O groaza de modele de la grupu VAG uzate moral !

    Un vice presedinte anunta ceea ce va veni in Europa, motorul e-power (sistemul hibrid de la Nissan) care rupe in Japonia piata, modelul Note e-power fiind in top desi model nou si bate si Toyota Yaris la consum / km.


    Sa mai adaug ca am avut VW si datorita problemelor DIN FABRICA a unor intregi serii care au facute in anumiti ani, la intinzatoarele lantului de distributie, s-a stricat lantul de 2 ori sub 150.000 km !!

    Dupa ani si ani de zile VW au recunoscut greseala... dar ciuciu orice despagubiri !

    Niste nemernici. NU as mai cumpara de la VW nici sa imi dai bani.
    9 2
  • Naicul
    Tot nu inteleg cum reusesc cei de la VW sa vanda atatea masini daca sunt atat de varza precum spune lumea in Romania. Au trecut si prin diesel gate si tot se bat la locul 1 cu Toyota de ani de zile. E un mister total. Ceva totusi au ei ....ca si marketingul asta face miracole 2-3 ani dupa care se prind oamenii ca au fost pacaliti.
    2 4
  • Ce tot VW peste Toyota ??

    VAG are VW, Audi, Porche, Skoda, Seat, Lamborghini ..... şi Toyota singură, eventual cu Lexus....

    VAG abia recent au reuşit să întreacã şi nu că VAG sunt fiabili ci pentru că s-au dus în China şi vând pentru sau şi pentru fiţoşii de acolo


    Atâta tot, "marele" VW !!! Bleah...
    5 0
  • VW singur este sub Toyota ca să fim precişi !!!

    VAG este peste Toyota plus Lexus....

    Dar vine tare Renault plus Nissan pe locul 3 şi cu modele care se merită nu fiţe nemţeşti !!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru