Aşteptarea va lua sfârşit în curând: Tesla Model 3, rivalul electric al lui BMW Seria 3, se lansează în 31 martie

de Daniel Popescu
Marti, 08.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Tesla Model 3 va fi prezentat oficial la Los Angeles în 31 martie şi va deveni rivalul electric al unor modele precum BMW Seria 3, Audi A4 sau Mercedes-Benz Clasa C.

Tesla Model 3 este unul dintre cele mai aşteptate modele din ultima perioadă, datorită faptului că producătorul american promite o maşină electrică cu performanţe bune la un preţ accesibil comparativ cu celelalte produse din gamă, Model S şi Model X.

Lansarea oficială va avea loc în 31 martie în cadrul unui eveniment special care va fi găzduit la Los Angeles şi în care va fi prezentată doar o versiune de pre-producţie. Chiar dacă producţia propriu-zisă a modelului va începe abia în 2017, comenzile se vor putea face începând cu ziua prezentării oficiale.

Designul sau detaliile tehnice ale lui Tesla Model 3 nu sunt încă cunoscute, însă speculaţiile indică renunţarea la portierele spate cu deschidere verticală existente pe SUV-ul Model X. În plus, se anticipează că Tesla Model 3 va avea o autonomie de 300-500 km şi ar putea ajunge la 100 km/h mai repede decât rivalii direcţi BMW Seria 3, Audi A4 sau Mercedes-Benz Clasa C.

Esential 35.000 de dolari va costa Tesla Model 3 în SUA înainte de aplicarea bonusurilor guvernamentale
Preţul pentru Statele Unite a fost deja anunţat de CEO-ul Elon Musk: 35.000 de dolari, însă costurile ar putea scădea până spre 25.000 de dolari după acordarea unor bonusuri guvernamentale. 

Evident, prețul european al lui Tesla Model 3 nu este cunoscut încă. Dacă se va repeta însă scenariul pe care l-am notat în cazul fratelui mai mare Model S, ne putem aștepta la un preț de bază de 35.000-40.000 de euro, deci la nivelul unui Volkswagen e-Golf. Cum fiecare țară europeană în parte și-a setat însă o politică de bonusuri la achiziția unei electrice, prețul efectiv de achiziție al mașinii ar putea scădea până în jur de 30.000 de euro.

Partea inedită a evenimentului de lansare este că lista de invitaţi este realizată personal de Elon Musk.

Tesla nu a oferit o explicaţie oficială în acest sens, însă informaţia a apărut după ce un rezident din Los Angeles care deţine două modele Tesla nu a primit acordul de a participa la eveniment, deşi la un eveniment din 2014 a avut acces deşi nu comandase încă niciunul dintre exemplare. Cel mai probabil, motivul este legat de un incident petrecut la lansarea Tesla Model X de anul trecut, când unul dintre participanţi a criticat vehement evenimentul pe internet şi s-a ales cu comanda anulată.

Via Autocar, Evobsession

Comentarii (4)

  • f comic
    Hahahahaha

    Numai "rivali" viseaza Musk. E ca si cum ar veni Geely, care ieri a facut frigidere sa spuna ca a proiectat un concurent direct pentru S Class.

    Asa, si?
    15 17
  • f f comic
    cine crezi ca a asteptat ?
    2 4
  • deci in gandirea unora bmw a lansat primul autoelectric inainte de tesla ... curioasa gandire, exact ca una platita de nemtzalai ...
    3 4
  • Nu. Japonezii au facut-o !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru