Aston Martin a vândut toate exemplarele One-77

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.04.2012
Aston Martin One-77, supercarul cu cel mai puternic motor aspirat din lume, a devenit indisponibil. Toate cele 77 de unităţi şi-au găsit un proprietar.

Aston Martin a anunţat că toate unităţile One-77 disponibile şi-au găsit un proprietar. Marca din Gaydon a construit doar 77 de unităţi, fiecare exemplar având un preţ de 1.5 milioane de euro. Supercarul britanic este echipat cu cel mai puternic motor aspirat din lume, un V12 de 7.3 litri , 750 CP şi 750 Nm. Primele livrări de One-77 au avut loc la începutul anului trecut, iar mai bine de jumătate din modelele disponibile erau deja rezervate la finele anului 2010. Peste 50% dintre clienţii de One-77 au comandat şi un Cygnet, spun oficialii Aston Martin.

Aston Martin One-77 este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3.5 secunde, în timp ce viteza maximă este de 355 km/h. Cei 750 CP sunt puşi pe şosea prin intermediul roţilor din spate şi controlaţi cu ajutorul unei transmisii Graziano, similară cu cea care echipează modelul DBS. În ciuda motorului impresionant, Aston Martin are o masă redusă, de sub 1.500 kilograme, graţie caroseriei din fibră de carbon.

Pentru a asambla un Aston Martin One-77 sunt necesare 2.700 de ore de manoperă. Acestea sunt depuse de 27 de tehnicieni foarte bine pregăţiti.

Cei de la Mega Factories au reuşit să intre în uzina Aston Martin pentru a detalia procesul de producţie al acestui model. Episodul a fost difuzat şi în ţara noastră, pe National Geographic România.

Via | AstonMartin

Comentarii (1)

  • greseli, greseli
    2700 ? poate 270 ....
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru