Aston Martin confirmă dezvoltarea unei noi platforme tehnice

de Sebastian Toma
Miercuri, 30.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După 13 ani, platforma VH de la Aston Martin are un înlocuitor confirmat oficial. Dezvoltarea noii platforme va fi finanţată de investitorii străini ai mărcii britanice.

Lucrăm la o arhitectură complet nouă, cu tehnologii noi, care să asigure competitivitatea viitoarelor modele din gama noastră, pe toate planurile.

Hanno Kirner
Chief Financial Officer Aston Martin
Aston Martin, unul dintre puţinii constructori de automobile exotice neafiliat niciunui mare producător, a anunţat că va înlocui platforma VH, lansată în urmă cu 13 ani. Anunţul de pregătire a unui înlocuitor pentru bătrâna platformă, care a dat viaţă aproape fiecărui model Aston Martin din ultimii 13 ani, este unul important pentru un producător de nişă, care realizează volume mici şi nu are un sprijin financiar important, deoarece implică investiţii majore. Anul în care va fi lansată noua platformă nu a fost precizat, dar ne aşteptăm ca aceasta să fie folosită de viitoarele modele din gama englezilor, încă neanunţate, cu toate că englezii de la Auto Express anunţă debutul în 2016, odată cu noua generaţie a lui DB9. Doar două modele Aston Martin nu au folosit platforma VH în ultimii 13 ani, iar ambele au ieşit din fabricaţie: Cygnet şi One-77.

Primele modele Aston Martin cu motoare Mercedes AMG vor debuta peste trei ani

Noua platformă de la Aston Martin va avea motorizări V8 dezvoltate de Mercedes-Benz AMG, partenerul tehnic al constructorului britanic de nişă.

Pe lângă motorizări, cei de la Mercedes-Benz AMG ar putea să furnizeze şi anumite componente electronice, senzori şi alte subansamble. În ceea ce priveşte motoarele V12, utilizate cu patos de constructorul din Gaydon, ele nu vor mai fi furnizate de Ford, contractul cu aceştia fiind extins pentru ultima oară până în 2018, dar noul furnizor este încă necunoscut, cu toate că unele voci spun că Mercedes-Benz ar putea să asigure viitoarele unităţi cu 12 cilindri în V.

Aston Martin nu renunţă la motoarele V12 şi refuză hibrizii

Aston Martin One-77, cel mai scump model din istoria companiei, nu a fost construit pe platforma VH.

POVEŞTI AUTO: 100 de ani de Aston Martin - între faliment şi One-77

Urmareste Automarket

Englezii de la Aston Martin au anunţat noile platforme odată cu rezultatele financiare ale anului fiscal 2013.

Veniturile mărcii din Gaydon au crescut cu 13 procente, graţie lansării modelelor Vanquish Volante şi V12 Vantage S. În plus, rezultatatele financiare ale Aston Martin au fost îmbunătăţite şi de intrarea pe pieţele din Mexic şi Thailanda. Finanţarea dezvoltării noii platforme este asigurate de acţionarii străini ai companiei, Investindustrial, Primewagon şi Adeem Investment.

Fostul proprietar al mărcii Ducati a investit 177 milioane de euro în Aston Martin

Via AstonMartin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru