Aston Martin confirmă: "Prima noastră mașină electrică va apărea pe piață în 2019"

de Mircea Meşter
Miercuri, 29.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin Rapide oferă astăzi un motor V12, patru uși și patru locuri pentru pasageri. Din 2019, sedanul sport al mărcii britanice se va adapta la cerințele de emisii și se va transforma în model 100% electric.

Aston Martin Rapide, sedanul cu alură de coupe pe care marca britanică l-a lansat oficial în 2010 și l-a trecut printr-un facelift tehnic și estetic în 2013 (când a primit particula S lângă numele oficial), se va transforma în prima mașină electrică pe care o va vinde brandul din Albion.

Informația a fost confirmată de Andy Palmer, CEO-ul companiei Aston Martin, într-un interviu acordat jurnaliștilor australieni cu ocazia cursei de Formula 1 de la Melbourne. Conform acestuia, Rapide va dispărea în forma sa cu motor pe benzină în următorii trei ani, gama Rapide urmând să conțină exclusiv o variantă electrică.

Noul Aston Martin RapidE - grafia oficială a viitorului model electric - va fi lansat în 2019, cu un an înainte ca versiunea actuală V12 de 558 de cai putere să fie eliminată din gamă. Conform declarațiilor lui Andy Palmer, familiștii care-și vor dori un Aston care oferă spațiu și motor V12 vor putea să se bazeze pe viitorul SUV, denumit DBX, sau pe viitorul Aston Martin Lagonda, un sedan de lux pe care marca britanică în are în plan.

Esential 322 de kilometri ar urma să fie autonomia oferită de Aston Martin RapidE, versiunea electrică a sedanului sportiv britanic.
Alte informații interesante legate de viitorul Aston Martin RapidE sunt cele care confirmă faptul că motorul electric al noului model va fi dezvoltat in-house de Aston Martin.
Scopul acestui demers, spune Palmer, este de a-i face pe ingineri să învețe foarte rapid problemele și soluțiile cu care se confruntă noile tehnologii. 

Noul Aston Martin RapidE va beneficia în plus de know-how-ul Mercedes în ceea ce privește zona electrificării auto, britanicii urmând să colaboreze cu germanii prin protocolul semnat de cele două părți în urmă cu patru ani. Acesta a funcționat până acum în zona motoarelor pe care divizia AMG le-a livrat către Aston Martin. 

via goauto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru