Aston Martin DB9, retusat la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 06.03.2008
Aston Martin a dezvaluit la Geneva un DB9 mai puternic cu 20 de cai si cu mici retusuri de imagine.

Esential

470 cai putere dezvolta noul Aston Martin DB9.
305 km/h este viteza maxima a modelului Aston Martin DB9.
570 Nm este valoarea cuplului motor in cazul modelului Aston Martin DB9.

Nici Aston Martin nu s-a grabit sa impresioneze la aceasta editie a Salonului Auto de la Geneva, britanicii pregatind doar cateva imbunatatiri pentru modelul DB9 in variantele coupe si Volante.

La nivel exterior, DB9 a primit un set nou de jante de 19 inch din aliaj, oglinzi retrovizoare redesenate si o noua grila frontala cu accente de aluminiu. La interior, modificarile sunt la fel de mici, Aston refinisand in argintiu consola centrala si instaland un buton de pornire "Emotion Control Unit".

Schimbari importante s-au petrecut insa sub capota multumita modificarilor aduse ECU-ului si sistemul de evacuare. Imbunatatirea acestor componente a facut ca puterea totala a propulsorului V12 de 6.0 litri sa creasca cu aproape 20 de cai. Desi puterea totala a urcat pana la 470 de cai, cuplul motor a ramas neschimbat la valoarea de 570 Nm.

Schimbari importante au suferit si cutiile de viteze, cea manuala reusind sa imbunatateasca sprintul 0-100 km/h cu o zecime fata de performantele anterioare, in timp ce transmisia automata bifeaza o accelerare de la 0 la 100 cu 0.3 secunde mai rapida.

Viteza maxima a ramas la valoarea de 305 km/h.

Inginerii britanici s-au preocupat si de manevrabilitate, inlocuind sistemul de suspensii cu unul nou, marca Bilstein. Volante, versiunea cabrio a modelului DB9, se poate lauda totodata si cu o rigiditate a caroseriei, imbunatatita cu aproape 10%.

Comentarii (4)

  • Superb!
    0 0
  • daaaaaa !
    Mai da` frumoase , elegante le mai fac englezii astia......Clasa mare !
    0 0
  • awesome
    de-as avea 200000 Eur pt o masina, DB9 ar fi achizitia.
    0 0
  • Cred ca a trecut ieri un DB9 volante negru cu numere provizorii ieri pe langa mine pe DN1 spre Ploiesti intre Baneasa si Otopeni. La scurt timp dupa el a aparut si un E92 M3 coupe alb cu nr. B 99 RPM ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru