Aston Martin dezvăluie specificațiile sistemului hibrid de propulsie de pe Valkyrie: 1.176 CP și 900 Nm

de Cornel Șocariciu
Sambata, 02.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hypercar-ul Aston Martin Valkyrie va fi echipat cu un sistem hibrid de propulsie capabil să genereze 1.176 CP la 10.500 rpm și 900 Nm la 6.000 rpm.

Aston Martin a publicat detaliile tehnice cu privire la sistemul hibrid de propulsie dezvoltat pentru viitorul hypercar Valkyrie. Conform oficialilor producătorului britanic, inginerii dezvoltă prototipurile necesare ultimelor testelor, urmând ca versiunea de serie să fie prezentată în cursul acestui an.

Aston Martin Valkyrie mizează pe un sistem hibrid de propulsie alcătuit dintr-un motor pe benzină V12 de 6.5 litri și un motor electric dezvoltat în colaborare cu cei de la Integral Powertrain. Pachetul de baterii a fost "croit" cu ajutorul croaților de la Rimac. 

Motorul pe benzină dezvoltat cu ajutorul specialiștilor din cadrul Cosworth este capabil să ofere 1.014 cai putere și un cuplu maxim de 740Nm. În plus, turația maximă ajunge la 11.100 rpm. Motorul electric pregătit de cei de la Integral Powertrain face ca resursele totale generate de sistemul hibrid să ajungă la 1.176 CP la 10.500 rpm și 900 Nm la 6.000 rpm.

Hypercar-ul Aston Martin Valkyrie va fi produs în doar 150 de exemplare, iar conform oficialilor britanici, toate unitățile au fost deja rezervate.

Valkyrie a fost dezvoltat împreună cu echipa de Formula 1 Red Bull Racing, iar piloții Daniel Ricciardo și Max Verstappen au fost implicați în proiectul britanicilor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru