Aston Martin: "Doar modelele Lagonda vor fi hibride"

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.01.2010
Presedintele Aston Martin a anuntat ca nu intentioneaza sa introduca propulsoare hibride in gama sa de supercaruri. Emisiile vor fi reduse insa cu ajutorul modelelor Lagonda, care vor avea tren de rulare electro-termic.

Desi organismele europene forteaza majoritatea constructorilor auto sa reduca media emisiilor de gaze, Aston Martin nu se grabeste sa introduca versiuni ecologice. Prima solutie de compromis a britanicilor a fost lansarea unui minicar de oras, bazat pe Toyota iQ. A doua se pare insa ca va fi strans legata de reinvierea brandului Lagonda.

Constructorul britanic nu are nici cea mai mica intentie de a introduce o metoda de propulsie alternativa pentru modelele sale, o asemenea solutie urmand sa afecteze serios performantele supercarurilor exclusiviste. Declaratia a fost facuta de insusi Ulrich Bez, boss-ul Aston Martin, care a subliniat insa importanta unei solutii de reducere a mediei emisiilor.

Presedintele a vorbit despre posibilitatea introducerii unui tren de rulare hibrid odata cu nasterea brandului Lagonda, asteptat sa isi faca aparitia in urmatorii trei ani cu ajutorul platformei modelului de lux S-Klasse, pusa la dispozitie de Mercedes.

Lagonda pregateste insa si un SUV, model care va adopta de asemenea o solutie electrico-termica pentru propulsie.

Surse neoficiale anuntau in septembrie ca trenul de rulare ecologic va fi pus la dispozitie tot de Mercedes, in urma unor contracte de colaborare incheiate intre nemti si englezi.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru