Aston Martin e tot mai aproape de un nou proprietar. Ar putea fi Mahindra

de Bogdan Mirică
Luni, 26.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston martin se pregăteşte să îşi schimbe proprietarul. În prezent, pe masa oficialilor există două oferte, una din partea Mahindra şi una din partea Invest Industrial.

Zvonurile care anunţau vânzarea unui pachet majoritar de acţiuni în cadrul Aston Martin, apărute la începutul acestei luni, par să prindă contur. Într-un articol recent, Financial Times anunţă că fondul de investiţii care deţine brandul britanic, Investment Dar, a primit deja două oferte concrete pentru preluarea companiei.

Consorţiul din Kuweit cere 800 de milioane de dolari pentru pachetul majoritar de acţiuni, adică aceeaşi sumă pe care le-a plătit-o celor de la Ford pentru constructorul de lux în 2007. Situaţia economică incertă şi o serie de datorii ale companiei asiatice au dus la decizia de a vinde acţiunile deţinut în cadrul Aston Martin.

Urmareste Automarket
Cele două dosare de achiziţie aparţin indienilor de la Mahindra&Mahindra şi grupului european Invest Industrial.
Din informaţii preliminare se pare că Mahindra deţine cea mai mare ofertă pentru acţiuni, însă Invest Industrial oferă în plus şi un parteneriat tehnologic cu Mercedes-Benz. Înţelegerea cu germanii este văzută ca un atu pentru consorţiul european.

Ulrich Bez, şeful Aston Martin, a respins zvonurile privind o eventuală înţelegere, însă a recunoscut nevoia de a încheia un parteneriat tehnologic.

via autocar

Comentarii (2)

  • aston este un nume de calibrul ferrari si lamborghini si de aceea nu inteleg de ce constructori cu tehnologii performante precum mercedes, bmw, toyota, honda sau renault-nissan nu se baga. acestia au o situatie financiara buna si ar putea avea un vector de imagine prin aston martin! asta chiar daca prefera sa creeze si modele sub brand propriu care concureaza la nivel de pret cu modelele britanice! cu siguranta daca vw-audi nu era proprietarul lamborgini si bugatti ar fi fost interesati...
    5 1
  • Jalnic cum toate firmele britanice ori au dat faliment ori au fost cumparate de fostele colonii sau de fostii adversari din al doilea razboi :(
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru