Aston Martin lucrează la un motor cu șase cilindri în linie și tehnologie hibridă: britanicii ar putea renunța la propulsorul V8 de la AMG

de Paul Cosma
Sambata, 15.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin dezvoltă în prezent un nou motor cu șase cilindri în linie, ce ar putea să aibă și tehnologie hibridă. Presa britanică susține că Aston Martin ar urma să renunțe la propulsorul V8 biturbo de la AMG.

La începutul anului, Aston Martin vorbea despre o nouă etapă în colaborarea cu grupul Daimler, respectiv despre posibilitatea să echipeze viitoarele sale modele cu motorul cu șase cilindri în linie dezvoltat de AMG.

La momentul respectiv, inginerii britanici așteptau undă verde din partea conducerii pentru a demara proiectul. În prezent, Aston Martin folosește motorul V8 biturbo de 4.0 litri dezvoltat de AMG pe modelele DB11 și Vantage.

Presa britanică susține că Aston Martin vrea să dezvolte, pe cont propriu, un motor cu șase cilindri în linie și să renunțe la propulsorul V8 de la AMG. În plus, noul motor Aston Martin ar urma să beneficieze și de tehnologie hibridă.

Noul motor ar putea să fie folosit în premieră pe modelul DBX, primul SUV de la Aston Martin, ce va fi lansat în 2019.

Potrivit Autocar, colaborarea dintre Aston Martin și Daimler se apropie de final, iar britanicii vor lucra la dezvoltarea unor propulsoare proprii.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Corocsenie Adrian
    Asteptam cu nerabdare si un 2.0 in 4 cilindri :). Nu de alta dar e cam mare impozitul pt. un Aston V8 si cine il are chiar ii pasa de bani :)))
    Lasam gluma de-o parte , uite de ce imi place mie Lamborghini mai mult ca orice ! Sub V10 si V12 nu coboara. La ce ai mai vrea o masina sport ? Sa mergi pe GPL sau cu V6 ? Sa fim seriosi....
    2 0
  • someone
    lambo chiar nu coboara sub v10 si v12? chiar nu coboara sub super-sport? chiar raman la aspirate cum declarau recent? cu urus ne-au demonstrat contrariul la toate cele de mai sus......din pacate :(
    urmeaza ferrari cu al lor ciudat suv si aston.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru