Aston Martin: "Nu am renunţat la ideea unui SUV de lux"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 17.05.2012
Următorii ani vor fi unii interesanţi în zona SUV-urilor de lux. Bentley, Lamborghini şi Aston Martin şi-au anunţat deja interesul pentru acest tip de modele prin concepte mai mult sau mai puţin interesante, iar Maserati urmează să lanseze un proptotip propriu în următoarele luni.

După ce Aston Martin a prezentat în 2009 la Salonul Auto de la Geneva conceptul SUV Lagonda, publicul care aştepta lansarea unui astfel de model în gama constructorului britanic şi jurnaliştii au criticat dur designul mult prea individual al prototipului. Aston Martin a retras atunci conceptul, anunţând că reanalizează oportunitatea de a dezvolta un astfel de model. La trei ani distanţă, directorul companiei britanice, Ulrich Bez, ne anunţă că ideea unui SUV nu a fost abandonată, iar conceptul care va da linia generală a unui eventual model de acest tip urmează să fie prezentat în următoarele 12 luni.

Informaţia a fost publicată în premieră de jurnaliştii britanici de la Autocar, care susţin însă că Bez nu a specificat dacă noul concept SUV va purta acelaşi nume - Lagonda - sau dacă Aston Martin se va gândi la alte posibilităţi din acest punct de vedere.

Implicarea Aston Martin în segmentul SUV-urilor de lux nu este întâmplătoare. Ultimele luni au găzduit prezentarea unor concepte de acest tip dezvoltate de Bentley şi Lamborghini, aceste modele fiind aşteptate cu sufletul la gură şi conturile pline de clienţii din Rusia, Statele Unite, Orientul Mijlociu şi mai ales China, cea mai mare piaţă auto a lumii.

via | TMR

Comentarii (4)

  • trist
    Marci auto care, de altfel, merita tot respectul, se dedau la balacareli grotesti pentru a face pe placul unor neamuri proaste si a le lua banii.

    "New money" din activitati mafiote (Rusia), sclavagism (China) sau din generozitatea exagerata a naturii (petrolul din Orientul Mijlociu).

    Toata goana asta disperata dupa bani si cota de piata nu cred ca le va aduce nimic bun, cel putin nu din partea clientilor traditionali si a entuziastilor solvabili.
    23 5
  • @mntsn
    Prietene, în ritmul ăsta, ai toate şansele de a deveni un nou Cuantic, ba chiar îţi declar cu mâna pe inimă că mi-ar face o neasemuită plăcere să-ţi predau ştacheta…I became old, damn it! :D
    PS: Să nu te superi pe mine. Cred că ştii de glumă. În momentul în care vom uita să mai râdem, vom uita să mai fim oameni.
    10 2
  • @mntsn
    pe undeva ai dreptate.........de fapt cam peste tot........insa 'cei mai multi' dintre noi nu dau 2 lei pe trecut.......
    si eu as vrea ca bmw sa produca doar 5 modele......3,5,7 un x si un z......
    insa traim in 'epoca' tuturor posibilitatilor.........in era unde banii nu mai au valoare........sunt aruncati in stanga si-n dreapta pe toate felurile de lucruri

    @Cuantic fi tu insuti daca cineva nu este de acord cu parerea ta asta nu inseamna ca esti stupid..........
    8 2
  • @Cuantic
    Nu stiu daca as putea deocamdata sa fiu uns Cuantic, mai am de invatat :) Pentru mine o sa fie o placere sa te urmaresc in continuare, eventual ma iei ucenic :))
    PS: Bineinteles, vom rade in continuare. De cine? De ciudatenii precum acest Aston, de Maserati Kubang, de Alfa SUV si alte pocitanii.

    @tzenu: cu exceptia seriilor 5GT si X(1,3,5,6) "ghertzoi-style" carora eu personal nu le gasesc niciun rost, gama BMW e atractiva in rest, imi place.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru