Aston Martin prezintă ediția specială DBS 59: 24 de exemplare bazate pe modelul DBS Superleggera cu 725 de cai putere

de Paul Cosma
Vineri, 02.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a anunțat că va construi o ediție limitată DBS 59, fiind inspirați de victoria obținută în cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1959. Cele 24 de exemplare speciale vor fi bazate pe modelul DBS Superleggera, ce dezvoltă 725 de cai putere în standard și o viteză maximă de 340 km/h.

În urmă cu aproape 60 de ani, Aston Martin reușea să termine pe primele două locuri în celebra cursă de la Le Mans cu ajutorul modelului DBR1.

Victoria din 1959 i-a determinat pe britanici să lanseze o ediție limitată “DBS 59” în cinstea acelei performanțe. Astfel, Aston Martin va construi 24 de exemplare speciale, bazate pe modelul DBS Superleggera, pe care le va personaliza cu diferite elemente de design care să aducă aminte de modelul de curse DBR1.

Toate cele 24 de unități DBS 59 vor fi vopsite în nuanța Racing Green și vor avea un interior lucrat manual.

Aston Martin DBS 59 va avea la bază noul DBS Superleggera, cel mai performant și mai puternic model de serie construit vreodată de compania britanică. 

Coupe-ul supersport a înlocuit în gama constructorului din Albion fostul vârf de gamă Vanquish S și oferă un motor V12 bi-turbo de 5.2 litri care dezvoltă 725 CP, un plus de 125 de cai față de versiunea "normală" a lui Aston Martin DB11, pe baza căruia este construit.

Cuplul maxim este de 900 Nm.

Performanțele au fost și ele îmbunătățite: 3.4 secunde pentru 0-100 km/h și o viteză maximă de 340 km/h.

Via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru