Aston Martin reduce producţia lui Rapide

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 16.06.2011
Aston Martin a decis să reducă producţia lui Rapide cu 25 de unităţi pe săptămână, pentru a răspunde cererii în scădere pentru acest model.

La scurtă vreme de la anunţul mutării producţiei lui Rapide în Marea Britanie, constructorul din Gaydon anunţă că va reduce ritmul de producţie pentru a răspunde cererii. Mai precis, Aston Martin va produce cu 25 de unităţi Rapide în minus pe săptămână, ceea ce înseamnă cu 1.250 de unităţi în minus pe an. Între timp, unele voci sugerează faptul că Aston Martin va construi în curând doar 10 unităţi Rapide pe săptămână, dar constructorul britanic neagă aceste zvonuri.

În luna mai, Aston Martin a oprit complet producţia lui Rapide, deoarece au încheiat parteneriatul cu Magna Steyr. Iniţial, marca britanică şi constructorul austriac aveau contract până la jumătatea anului 2012, dar au decis să renunţe în avans la contractul respectiv. Cei de la Aston Martin au specificat că şi-au anunţat partenerii cu un an înainte, aşa cum scria în contract. Deşi sursele din cadrul Aston Martin nu au confirmat încă această informaţie, unele voci sugerează faptul că englezii au plătit penalităţi de aproape 10 milioane de lire pentru a putea renunţa la contractul cu Magna Steyr.s

Producţia lui Rapide a fost afectată în principal de scăderea cererii pentru acest model, cauzată de scăderea pieţei de maşini de lux la nivel global.

Vânzările Aston Martin au ajuns la 50% din nivelul pe care îl aveau înainte de criza financiară care a debutat în septembrie 2008. Cu câteva luni înainte de debutul lui Rapide pe piaţă, fabrica Aston Martin din Gaydon era la capacitatea maximă de producţie.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru