Aston Martin schimbă foaia: RapidE, primul electric al constructorului britanic, vine în 2019

de Cornel Șocariciu
Marti, 27.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin confirmă că în 2019 vom vedea primul model electric de serie produs de compania britanică. Doar 155 de exemplare vor fi produse, iar detaliile încă nu au fost dezvăluite.

La finalul anului 2016, Aston Martin a prezentat conceptul RapidE, un prototip care anunța primul model electric al constructorului britanic. Un an mai târziu, oficialii Aston Martin anunțau cu mare bucurie că au semnat un acord cu LeEco, o companie din China, pentru dezvoltarea versiunii de serie a lui RapidE.

Problemele financiare cu care s-au confruntat chinezii i-au determinat pe britanici să-i numească pe cei de la Williams Advanced Engineering în poziția de partener principal. După cum intuiți, acest lucru a dus la o întârziere a debutului.

Urmareste Automarket
Dar acum, oficialii Aston Martin revin și ne anunță că în 2019 vom vedea pe piață primul lor model electric.
Din primele informații, vehiculul cu propulsie electrică va avea la bază versiunea Rapide AMR și promite să ofere un look sportiv îmbinat perfect cu dinamica unui Rapide S.

"Prin dezvelirea lui RapidE Concept în octombrie 2015 au ajuns la o nouă bornă și astăzi confirmăm că suntem pe cale să introducem pe linia de asamblare primul Aston Martin electric", a declarat Andy Palmer, CEO-ul constructorului britanic.

Viitorul Aston Martin RapidE va fi produs în doar 155 de exemplare, iar detaliile finale vor fi publicate în apropierea debutului.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru