Aston Martin şi Maybach ar putea începe un parteneriat

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 14.06.2011
Aston Martin şi Maybach ar putea semna un parteneriat, anunţă surse citate de englezii de la Autocar.

Potrivit unor surse, şefii Daimler vor lua o decizie finală privind marca Maybach până la sfârşitul acestei luni. Deşi este luată în discuţie închiderea mărcii de lux, şefii corporaţiei germane ar putea opta pentru un parteneriat, iar partenerul lor va fi marca din Gaydon, Aston Martin. Un eventual parteneriat între cele două mărci ar duce la împărţirea costurilor de dezvoltare şi producţie. Între timp, constructorul britanic de modele sport ar avea acces la anumite componente din gama AMG de la Mercedes-Benz şi nu numai, element necesar pentru dezvoltarea viitoarelor modele cu costuri cât mai reduse, fără a face rabat de calitate sau performanţă.

Aston Martin şi Maybach poartă discuţii privind construcţia unui concept, care ar putea fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, anunţă englezii de la Autocar. Respectivul concept va fi un model de lux, cu un interior finisat de mână. Cei de la Aston Martin i-au contactat pe nemţi pentru a construi cel puţin un concept, anunţă o sursă citată de Autocar.

Pentru moment, niciuna din părţi nu a comentat respectivul zvon.

Cei de la Maybach lucrau deja la o pereche de înlocuitori pentru modelele 57 şi 62, ceea ce ar face neclar rolul designerilor de la Aston Martin. Sunt şanse ca interiorul viitoarelor modele să fie desenat de cei de la Aston Martin, dacă se va decide construcţia unui asemenea model. Interiorul lui One-77 ar fi cartea de vizită a celor de la Aston, iar realizările lor cu un model precum Toyota iQ sunt impresionante. Între timp, viitoarele modele Vantage şi DB9 ar putea primi şasiuri şi motorizări de la divizia AMG a celor de la Daimler.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Perfect normal!
    Aston au nevoie urgenta de un motor competitiv,vechiul v12 e super exploatat si a ajuns la limitele "moralului".
    Maybach au nevoie urgenta de stil,altfel vor avea viata grea.
    De aici si normalitatea acestei colaborari.:))))
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru