Aston Martin V12 Zagato a apărut în configuratorul mărcii

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 04.07.2011
Modelul V12 Zagato a fost introdus pe configuratorul Aston Martin. Preţul său nu a fost specificat, dar englezii vor construi modelul în serie limitată.

Aston Martin a introdus un nou model în gamă: V12 Zagato. Acesta a fost adăugat în configurator şi încadrat între One-77 şi DBS. Platforma sa este de V12 Vantage, în timp ce caroseria este desenată de italienii de la Zagato. Modelul aniversează cincizeci de ani de colaborare între Aston Martin şi Zagato. Primul fruct al colaborării dintre cele două părţi a fost Aston Martin DB4 GT.

Preţul lui V12 Zagato nu este încă anunţat, dar cei care şi-l permit nu au nevoie să întrebe. Modelul va fi oferit în serie limitată, iar exemplarele respective au drept de circulaţie pe drumurile publice. Debutul versiunii de serie al lui V12 Zagato a avut loc la Concursul de Eleganţă de la Villa D’Este din 21 mai 2011, concurs pe care l-a şi câştigat. Versiunea de competiţie a lui Aston Martin Zagato a alergat la Nurburgring în cadrul cursei de 24 de ore.

Oficialii Aston Martin nu au confirmat planurile de producţie ale lui V12 Zagato atunci când au fost intervievaţi de cei de la Autocar. În schimb, englezii au promis că vor trimite un comunicat de presă în următoarele săptămâni. Aston Martin V12 Zagato este echipat cu un motor V12 (evident) de 6.0 litri, care furnizează 510 CP şi 570 Nm.

Versiunea de competiţie are un pachet special, care include un roll-cage, rezervor de 120 de litri, sistem de frânare mai performant şi un set de suspensii reglabile Multimatic DSSV.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru