Aston Martin va modifica designul SUV-ului Lagonda

de Bogdan Mirică
Miercuri, 18.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin continuă să lucreze la viitorul său model 4x4. SUV-ul Lagonda va suferi însă câteva modificări estetice comparativ cu ceea ce am văzut pe concept, pentru a satisface cererile fanilor.

După ce Bentley a expus la Geneva SUV-ul EXP 9F, Aston Martin este tot mai determinat să aducă pe piaţă un rival, anticipat încă de acum trei ani de conceptul Lagonda, expus tot la salonul elveţian.

Criticat atunci pentru designul controversat, Aston Martin a decis să modifice liniile SUV-ului său, a cărui dezvoltare se va face direct pe platforma lui Mercedes G-Klasse. Parteneriatul încheiat de Mercedes şi Aston Martin ar putea să le aducă britanicilor şi transmisiile şi propulsoarele modelelor din Stuttgart.

Asta înseamnă că pe lângă platformă lui G-Klasse, viitorul Lagonda de serie va adopta şi motoare V6 şi V8 de provenienţă Mercedes. Vârful de gamă va fi însă rezervat motorului propriu, unitatea V12 de 6.0 litri.

Urmareste Automarket
Nu este încă foarte clar dacă Aston Martin va lansa SUV-ul sub un alt brand, dorind astfel să reînvie numele Lagonda.
Sunt şi ipoteze care susţin că va fi preferată o soluţie mai simplă: un SUV cu logo-ul Aston Martin, aşa cum Bentley şi Lamborghini preferă să facă cu propriile modele off-road.

via autoblog

Comentarii (3)

  • Oricum, pe langa Bentley SUV arata excelent. Nu cred ca ar avea nevoie de modificari...
    8 2
  • @ Automarket

    Puteti sa ne spuneti cand Aston Martin a incheiat parteneriatul cu Mercedes ?

    Sunt surprins ca Mercedes ar furniza motoare si platforma G Klasse. Surprins pentru ca cei de la Aston trebuiau sa ajute la constructia Maybach (in schimbul platformei si motoarelor) si cum negocierile au esuat si Maybach a fost inchis.

    Nu vad aici o logica (pentru ca poate nu am informatia ce voi o aveti) de ce Mercedes ar mai fi interesat de un parteneriat cu Aston Martin.

    Multumesc pentru raspuns.
    5 0
  • cred ca va fi lansat sub sigla Lagonda, cu toate ca Lagonda era un top-notch Aston si nu o alta familie de modele. AM ar putea ramane pentru coupe-uri si limuzine.

    Pe de alta parte nici Bentley si nici Lamborghini nu au un alt nume pe care sa-l dedice SUV-urilor.

    ceea ce ma bucura este revizuirea designului pentru ca ceea ce vad acum este de un prost gust total. Iar comparativ cu designul Astonurior, SUV-ul asta pare desenat de mana unuia aflat sub influenta a 2 sticle de poshirca.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru