Aston Martin Vantage GT3 îşi schimbă numele în Vantage GT12 pentru a evita un conflict cu Porsche

de Sebastian Toma
Marti, 24.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a schimbat denumirea celei mai performante variante de stragă a lui Vantage din GT3 în GT12 în urma unei dispute legale cu Porsche.

Esential 100 de exemplare ale celei mai performante versiuni de stradă a lui Aston Martin Vantage vor fi construite. Numele lor nu va mai fi Vantage GT3, ci Vantage GT12.
Aston Martin a anunţat modificarea sufixului folosit de cea mai performantă variantă de stradă a lui Vantage. Lansată la începutul lunii martie 2015 în cadrul Salonului Auto de la Geneva şi cu aproape toată lista de comenzi plină, Vantage GT3 se va numi Vantage GT12 pentru a evita o dispută legală cu marca Porsche. Potrivit celor de la Goodwood Road and Racing, reprezentanţii legali ai celor două companii au derulat discuţii lungi pe fondul acestei dispute, iar soluţia finală adoptată de producătorul britanic a fost schimbarea sufixului pentru a evita un potenţial proces din partea mărcii din Zuffenhausen.

Argumentul celor de la Porsche a fost utilizarea încâ din anul 1999 a numelui GT3 pentru cea mai sportivă variantă de stradă a lui 911, în timp ce reprezentanţii Aston Martin subliniază faptul că GT3 este şi o clasă competiţie a celor de la FIA, adică Federaţia Internaţională de Automobilism, iar numele GT3 a mai fost utilizat şi de aţi producători fără ca marca germană să aibă vreo intervenţie.

Printre exemplele aduse de cei de la Aston Martin se numără şi modelul Lotus Esprit GT3, lansat cu trei ani înaintea generaţiei 996 a lui Porsche 911 GT3, ca să nu mai vorbim despre proaspătul Mercedes-AMG GT3.

Urmareste Automarket
Cea mai performantă versiune de stradă a lui Aston Martin Vantage a fost bazată pe varianta S a modelului şi se bucură de un motor V12 aspirat care asigură 600 CP.
Acesta este cuplat unei transmisii secvenţiale cu şase trepte şi angrenează exclusiv roţile din spate. Modelul are o suspensie mai performantă decât cea a variantei standard şi se bucură de numeroase elemente din fibră de carbon, multe dintre ele făcând parte din noul kit de caroserie al acestei variante.

Via Goodwood | Autoblog | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru