Aston Martin Vantage GTE debutează pe circuitul de la Spa-Francorchamps în acest weekend: versiunea de competiții are un motor V8 biturbo și elemente aerodinamice speciale

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 02.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Aston Martin Vantage GTE va debuta în acest weekend pe circuitul de la Spa-Fracorchamps, Belgia. Versiunea de circuit folosește o versiune revizuită a motorului V8 biturbo și integrează o serie de elemente aerodinamice speciale.

Primele imagini oficiale cu noul Aston Martin Vantage GTE au fost publicate la finalul anului trecut. Modelul destinat circuitelor a fost dezvoltat conform regulamentului FIA și va putea fi admirat pentru prima dată pe circuitul de la Spa-Francorchamps, Belgia, în cadrul cursei de anduranță de 6 ore.

Noul Vantage GTE va concura în Campionatul Mondial de Anduranță, iar etapa din Belgia este programată în intervalul 3-5 mai. Procesul de producție a demarat în luna mai 2017, iar testele cu noul Vantage GTE au început anul trecut, în august. Modelul constructorului britanic a parcurs 35.000 de kilometri pe 14 circuite diferite (Abu Dhabi, Almeria, Andalucia, Aragon, Donington Park, Monza, Navarra, Paul Ricard, Pembrey, Portimao, Rockingham, Sebring, Snetterton, Spa-Francorchamps).

Spre deosebire de versiunea de stradă, noul Aston Martin Vantage GTE promite un propulsor revizuit, elemente aerodinamice noi și elemente de siguranță specifice mașinilor de clasă GTE. Până în acest moment, oficialii constructorului britanic nu au oferit detalii cu privire la performanțele unității V8 biturbo.

În cazul versiunii de stradă, motorul dezvoltă 510 CP la 6.000 rpm și 685 Nm între 2.000 și 5.000 rpm.

În cadrul cursei de anduranță de 6 ore de la Spa-Francorchamps, Aston Martin a înscris 2 exemplare Vantage GTE. Mașina cu numărul 95 de concurs va fi pilotată de Marco Sorensen, Nicki Thiim și Darren Turner (triplu câștigător al cursei de 24 de ore de la Le Mans în cadrul clasei GTE), iar mașina cu numărul 97 de concurs va fi pilotată de Jonny Adam, Alex Lynn (pilot în Formula E) și Maxime Martin (câștigător al cursei Spa 24 Hours).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru