Aston Martin Volante Vision Concept: mașina zburătoare autonomă cu sistem de propulsie hibrid ar putea fi lansată în 2020

de Daniel Popescu
Luni, 16.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a dezvoltat conceptul unei mașini zburătoare autonome cu sistem de propulsie hibrid furnizat de Rolls-Royce care ar putea fi testată în versiune de prototip începând din 2020.

Mai mulți constructori au început să gândească diverse concepte de mașini zburătoare ca alternativă la traficul aglomerat din marile orașe, iar Aston Martin și-a unit forțele cu Roll-Royce, Universitatea din Cranfield și compania aerospațială Cranfield pentru un vehicul de acest gen.

Acesta a primit numele Aston Martin Volante Vision Concept și iese în evidență prin faptul că poate decola și ateriza vertical, în timp ce la interior există spațiu suficient pentru 3 pasageri care beneficiază de condiții de lux, specifice brandului britanic.

Aston Martin nu a furnizat informații detaliate despre concept, însă a menționat că acesta va fi ideal pentru călătorii urbane și extra-urbane și că "mobilitatea verticală nu mai este o fantezie".

Sistemul de propulsie este furnizat de Roll-Royce și include o tehnologie hibridă, însă nu există niciun fel de detalii despre acesta.

"Volante Vision Concept ne va permite să călătorim mai departe, ceea ce înseamnă că vom putea locui mai departe de locul de muncă.

Orașele vor crește, iar micile orașe care în prezent sunt prea departe de orașele principale vor deveni suburbii", explică Andy Palmer, CEO-ul Aston Martin, motivele pentru care un astfel de vehicul ar fi viabil.

Aston Martin intenționează să înceapă primele teste reale cu un prototip bazat pe Volante Vision Concept în cursul anului 2020.

Via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru