Atac la Tesla Model 3: BMW Seria 3 electric se lansează în septembrie cu autonomie de 400 km

de Daniel Popescu
Joi, 29.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW intenționează să lanseze în septembrie o versiune electrică pentru Seria 3 care să aibă o autonomie de circa 400 de kilometri, potrivit presei germane.

După ce a testat piața cu i3 și i8, Grupul BMW a confirmat că va lansa versiuni electrice și pentru modele deja existente în gamă.

Primele trecute pe listă au fost BMW X3 și un Mini, iar ulterior au apărut informații potrivit cărora inclusiv popularul Seria 3 va beneficia de o variantă electrică începând din 2019 sau 2020. Iată însă că publicația germană de business Handelsblatt susține că BMW Seria 3 electric va sosi pe piață mult mai repede decât ne așteptam.

Potrivit sursei citate, BMW Seria 3 electric va fi prezentat la jumătatea lunii septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Pentru moment, singura informație suplimentară este că modelul va avea o autonomie oficială de 400 de kilometri, în contextul în care reprezentanții BMW au refuzat să comenteze speculațiile din presa germană.

Un BMW Seria 3 electric va reprezenta un rival direct pentru Tesla Model 3, a cărui producție de volum va începe în luna iulie. De altfel, nu este exclus ca BMW să grăbească lansarea unui Seria 3 electric tocmai pentru a contracara aparenta popularitate de care se bucură Model 3, care a fost deja rezervat de sute de mii de clienți după prezentarea oficială de anul trecut.

Unul dintre principalele semne de întrebare este legat de modul în care Tesla va face față cererilor, însă americanii negociază deja deschiderea unei uzine în China.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • In septembrie va fi prezentat un concept, nu varianta de serie, nu are logica, avand in vedere ca viitorul seria 3 apare anul viitor, varianta electrica va fi pe baza modelului nou.
    21 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru