Attention Assist de la Mercedes: stai treaz!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 12.12.2007
Mercedes a dezvoltat un sistem extrem de detaliat care ii ofera soferului pe tava nivelul de oboseala al acestuia.

Esential

2009 este anul in care inovatia Mercedes va intra in serie pe modelele gamei.

Mercedes a anuntat ca se apropie de finalizarea productiei unui sistem al carui scop este de a evita tendinta soferilor obositi de a adormi la volan. Sistemul se numeste Attention Assist si se bazeaza pe un pachet foarte complex si detaliat de senzori care analizeaza absolut orice miscare a soferului.

Acetsa monitorizeaza toate elementele vitale ale celui de la volan, dezvoltand un profil al acestuia pe baza unor algoritmi si a datelor stranse de-a lungul primelor contacte indelungate cu volanul. Atunci cand computerul simte o variatie semnificativa de la acest profil, compara automat graficul rezultat cu semnele de oboseala deja cunoscute si cu lungimea calatoriei, avertizandu-l pe sofer, daca este cazul, ca trebuis a opreasca pentru a se odihni. Evident, datele colectate de sistem sunt extrem de detaliate, mergand de la modul in care soferul apasa pedalele pana la unghiurile normale de bracare a volanului sau masurarea fortelor laterale care apasa asupra masinii in timpul rularii.

De exemplu, cercetatorii Mercedes au ajuns la concluzia ca modul de bracare a volanului este un indicator foarte precis pentru nivelul de oboseala a soferului.

Dezvoltarea pachetului se afla in ultima sa faza, Mercedes anuntand ca acesta va aparea in serie pe modelele germane incepand cu anul 2009.

Taguri: Mercedes

Comentarii (4)

  • Interesant...
    Este interesant ... recunosc....
    Nu stiu la ce o sa ajute intr-un oras ca al nostu o asemenea tehnologie... chiar sunt curios cum o sa determine calculatorul lungimea calatoriei... distanta parcursa sau cat se sta pe loc in trafic... parerea mea este ca ambele produc oboseala la volan.
    0 0
  • ne-am dat dracu...
    cat o sa mai dureze pana scot soferul de la volan,ca oricum masinilea astea merg mai mult singure
    0 0
  • Un priceput
    Confort
    Adevarul este ca masinile devin din ce in ce mai confortabile la condus. In plus iti creeaza si sentimentul de siguranta crescuta. Si daca tot mai multi isi petrec un timp considerabil la volan (fie ca stau in trafic, fie ca pargurg distante lungi) atunci de ce nu ar trage si un pui de somn?

    Important este sa nu o faca in timpul deplasarii.
    0 0
  • ha-ha
    Baietasii astia descopera ceea ce au descoperit si aplicat de multa vreme suedezii si , bineinteles , japonezii..........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru