Au mai ramas cinci investitori interesati de compania Volvo

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 08.05.2009
O sursa din cadrul Volvo a declarat ca au mai ramas cinci investitori interesati de achitizie, dintre care trei sunt chinezi.

Dupa cum stiti, Ford se straduieste de ceva vreme sa vanda brand-ul suedez Volvo. In ultima perioada au existat numeroase speculatii cu privire la potentialii cumparatori ai acestei marci, dar suedezii au refuzat sa comenteze aceste zvonuri pana in acest moment.

O sursa din cadrul Volvo a dezvaluit numele a trei din cinci potentiali investitori, care se vor lupta intr-o licitatie pentru a achizitiona aceasta companie. Pentru Volvo vor licita companiile Dongfeng, Changan Auto si Geely, precum si un producator european de automobile. Cel de-al cincilea investitor nu a fost inca dezvaluit, dar castigatorul licitatiei va iesi la iveala in curand. Ford detine compania Volvo din anul 1999, cand a achizitionat-o pentru suma de 6.45 miliarde de dolari.

Volvo parea aproape imposibil de vandut in urma cu cateva luni, pana cand guvernul suedez a anuntat ca va oferi companiei Volvo un imprumut in valoare de 572 milioane de dolari dupa ce productorul de automobile va avea un nou proprietar. Clientii chinezi vor beneficia de experienta companiei in materie de siguranta, precum si de reteaua de distributie Volvo din intreaga lume.

Via | MotorAuthority

Comentarii (5)

  • Robert
    Volvo Cars
    Cine este producatorul european de automobile interesat de Volvo ? Parerea mea este ca vine din Franta, dar nu stiu daca este vorba de Renault sau de PSA .
    2 0
  • producatorul european de automobile cred ca e fiat........
    2 2
  • Renault
    Renault era interesat de Volvo . Parca vroiau un brand premium de calibrul lui Volvo.
    1 0
  • andrei
    volvo + ?=??
    producatorul auto european cred ca e fiat , care tocmai au negat , dar asa au facut si cu opel:)).
    interesant e faptul fiat o duce bine vad , are bani sa cumpere si opel, la chrisler nu cred ca a dat bani, ci doar platforme si ceva mororase acolo,au avut numai de castigat.
    ar fi de'a dreptul interesant daca vor incerca sa liciteze si pt volvo.
    cum spunea si cineva mai sus ,o surpriza poate veni si din franta de la renault sau P.S.A..
    Chinezii.....
    ei deja au luat vreo 2 marci premium , mai vor inca una??? ce'i drept e ca au nevoie de experienta celor de la volvo in implementarea sistemelor de siguranta
    1 0
  • no china
    Sper sa nu ajunga pe mana chinezilor asa cum s-a intamplat cu rover. O sa se aleaga praful
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru