Au mințit poporul cu sticker-ul: GM le plătește peste 100 de milioane de dolari clienților din SUA pentru că i-a indus în eroare la capitolul consum

de Mircea Meşter
Vineri, 03.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Greșeală involuntară sau rea voință? GM a uitat să schimbe consumul oficial al trei dintre mașinile vândute în SUA după o serie de modificări la motoare, iar autoritățile îi obligă pe americani să le plătească clienților care au cumpărat modelele diferența de consum pe 5 ani.

După ce scandalul în care este implicat Grupul Volkswagen a pornit în SUA, autoritățile de peste Ocean sunt foarte atente la toate anunțurile oficiale făcute de constructori în ceea ce privește nivelul de consum și emisiile mașinilor vândute în State.

Deși mult mai puțin mediatizat, un astfel de caz a afectat General Motors, care a vânzut în SUA trei mașini - Chevrolet Traverse, Buick Enclave și GMC Acadia - cu valori false ale autonomiei anunțate oficial. În Statele Unite, consumul oficial este comunicat de mărcile auto sub forma autonomiei în mile parcurse cu un galon de carburant (Miles per Gallon sau MPG), iar mașinile trebuie să aibă în parbriz în showroom-uri un sticker asemănător celor afișate pe electrocasnice în Europa.

Aceste stickere, care anunță printre altele consumul oficial, au comunicat eronat autonomia celor trei modele GM, iar autoritățile au decis să oblige compania să le ramburseze clienților contravaloarea în numerar a diferenței de consum pe cinci ani.

Altfel spus, 135.000 de clienți vor primi carduri cu valori între 450 și 1500 de dolari, în funcție de diferențele între consumul oficial real și cel anunțat eronat de cele trei mărci pe afișele lipite pe mașini. Costul total al operațiunii va depăși 100 de milioane de dolari.

Conform celor de la GM, problema a plecat de la faptul că cele trei modele au fost supuse unor actualizări hardware care au afectat negativ consumul și emisiile, dar noile informații nu au mai ajuns la autorități și la echipa de marketing "din cauza unei erori de transmitere a datelor".

Buick Enclave
Chevrolet Traverse
GMC Acadia

via MSN Autos

Comentarii (2)

  • Scriai ca GM n-o scada ca vanzari, ca nu s-a mai intamplat de ceva vreme? Cere o refacere a calculelor, nu?
    4 2
  • Ce actualizari HARDWARE?
    Au pus cumva Pentium 4 in loc de Pentium 3?

    Mai degraba au introdus un dispozitiv de reducere a emisilor care automat creste consumul...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru