Au vrut Brexit, acum trag ponoasele: Citroen, Peugeot și DS majorează prețurile mașinilor în Marea Britanie

de Bogdan Mirică
Joi, 11.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul francez Pugeot-Citroen este primul care anunță majorări de prețuri pentru mașinile sale vândute în Marea Britanie.

Nimeni nu credea că joaca de-a ieșitul din Uniunea Europeană va avea repercursiuni financiare grave. Cu toate acestea, la aproape o lună de la referendum, problemele continuă să apară. Chiar și în industria auto.

Grupul francez Peugeot-Citroen a anunțat că va opera o creștere a prețurilor pe piața din Marea Britanie pentru toate modelele sale. Totul pe fondul deprecierii lirei sterline, o depreciere de 10% față de euro, începută imediat după referendumul de părăsire a UE.

Potrivit grupului PSA, mărcile Citroen, Peugeot și DS vor opera o creștere cu 2% a prețurilor. Majorarea se aplică odată cu luna august.

Esential 120.000 de mașini noi ar putea să piardă piața din Marea Britanie doar anul acesta, dacă toți producătorii majorează prețurile.
60 de milioane de dolari a pierdut Ford din cauza Brexit-ului.
Oficialii PSA au declarat că modelele grupului sunt importate în Regatul Unit, de aici și majorarea.
”Trebuie să anticipăm fluctuațiile monedei”.

Dacă trendul inaugurat de PSA va continua, specialiștii anticipează o reducere a numărului de mașini noi achiziționate în 2016. Se estimează că ar putea fi cumpărate cu 120.000 de mașini mai puțin anul acesta și cu 900.000 în următorii doi ani.

Ford a anunțat deja că Brexit a costat compania 60 de milioane de dolari, o valoare care ar urma să crească la 500 de milioane în 2017. Jaguar și Land Rover, companii care produc masiv în Regat, ar putea pierde chiar mai mult, adică 14.7 miliarde de dolari, din cauza taxelor mai mari de export.

Comentarii (2)

  • CSF N-ai CSF...
    7 7
  • lasa ca au ei bani si pentru scumpirile astea, nu ii plang de mila
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru