Audi a confirmat oficial achiziţia mărcii Ducati

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 19.04.2012
Oficialii Audi au confirmat achiziţia mărcii Ducati. Producătorul de motociclete este cea de-a treia marcă italiană deţinută de concernul Volkswagen AG.

Audi a confirmat oficial faptul că a parafat un contract cu italienii de la Ducati. Marca germană, deţinută la rândul său de concernul Volkswagen, a cumpărat constructorul italian de motociclete. Oficialii Audi spun că vor finaliza tranzacţia "cât de repede posibil", odată ce autorităţile competente vor aproba această afacere. Nemţii nu au specificat valoarea tranzacţiei, dar surse citate de Bloomberg anunţă vânzarea mărcii Ducati pentru aproximativ 860 de milioane de euro, echivalentul a 1.13 miliarde de dolari. Ducati a vândut 42.000 de motociclete în 2011 şi a avut venituri de 480 de milioane de euro în anul respectiv. Constructorul italian de motociclete are 1.100 salariaţi.

"Ducati este cunoscută la nivel mondial ca o marcă premium în rândul constructorilor de motociclete şi are o tradiţie îndelungată în construcţia de motociclete sport. Ducati are o expertiză vastă în motoarele de performanţă şi în construcţia elementelor cu masă redusă şi este unul dintre cei mai profitabili constructori de motociclete din lume.

Aceste lucruri îi fac pe cei de la Ducati să se potrivească de minune cu marca Audi", a declarat Rupert Stadler, şeful mărcii Audi.

Specialiştii din industrie sunt de părere că achiziţia constructorului italian de motociclete nu are logică din niciun punct de vedere, concernul german având la dispoziţie toate mijloacele tehnice şi financiare pentru a dezvolta tehnologii superioare celor găsite în gama Ducati. De remarcat faptul că Ferdinand Piech este un pasionat al motocicletelor Ducati şi că a exprimat în repetate rânduri intenţia de a achiziţiona această marcă. Ducati este a treia marcă italiană achiziţionată de concernul Volkswagen, după Lamborghini şi Italdesign. Săptămâna trecută, cei de la Volkswagen au cumpărat o altă legendă italiană, complexul Nardo.

Via | Bloomberg

Comentarii (14)

  • Moto GP
    Sa speram ca vor imbunatati si echipa din MotoGp in frunte cu Valentino Rossi .
    Acum cateva luni se zvonea ca ducati va da faliment .
    15 0
  • ...
    sper ca nu vom vedea motoare ducati cu fata de audii sau sa puna TDI-uri pe el, ca consuma mai putin
    7 21
  • @ bibi
    Foarte curand VW Group va deveni o forta si in sectorul moto
    Ducati este doar inceputul . Piech gandeste pe termen lung .

    Foarte curand vor urma si alte achizitizii de marca in sectorul moto pentru a face viabila si din punct de vedere economic achizitia Ducati .

    Odata ce autoritatile antitrust vor aproba tranzactia, Ducati are cale libera sa achizitioneze Piaggio cu care a incercat o fuziune in 2010 .

    Cel mai mare actionar Piaggio cu 35 % este Mubadala, un grup de investitii din Abu Dhabi .


    In ultima perioada statul arab a inceput sa se retraga din sectorul auto, cea mai recenta stire fiind cea de azi prin care Abu Dhabi ( cel mai mare actionar Daimler AG cu 9 % din actiuni ) doreste sa-si reduca pachetul de actiuni in cadrul Daimler la 3 % .
    15 0
  • AndreiRN
    Viitor
    Acum cu siguranta vom vedea Ducati cu motoare chinezesti pe ele dar ...... poate or sa fie chiar mai bune.
    3 12
  • @CHI-LOT
    True.. true..

    Sincer mi se pare o veste foarte buna. Cu noua infuzie de capital poate vor reusi sa reinvie modele superbe precum Sport Clasic 1000, care era o bijuterie.
    6 2
  • AndreiRN
    Argument
    VW importa foarte multe componente din china.
    Ducati are o fiabilitate oribila.
    Concluzia:
    Un motor Ducati produs in China ar putea fi mai fiabil.
    Chiar e asa de greu de acceptat realitatea?
    3 6
  • kumite
    Bah,"americanule"
    Tu esti obsedat cu chestiele astea din china.Du-te tu in china,stabileste-te acolo,si ,mai mult ca precis,trebuie ca nu vei mai scrie atatea tampenii.Si poate vei incepe sa folosesti si al doilea"i"cand incerci sa "explici"cate ceva.Siropul de porumb are efecte secundare.Totusi,de unde stii atatea lucruri ciudate?
    5 3
  • Calingura
    kumiite
    Nu cred ca e nevoie de al 2lea i in ultima lui afirmatie.
    1 0
  • Vw
    VW o forta in moto?
    cam absurd, mai au mult de invatat, plus honda, suzuki etc.,nu satu degeaba
    vezi suzuki hayabusa, honda repsol replica (1000) care au fost si sunt inca un reper in industria moto
    cu suzuki hayabusa s-a atins 350 km/h stok, filmat de catre jurnalisti, pe Discovery vazut emisiunea ceva de genul inginerii masinari
    2 1
  • pe jumatate afirmatia lui AndreiRN este o ironie... si fiecare are dreptul sa spuna ce vrea... @bibi nu ar fi imposibil ca vw sa cumpere si suzuki... deocamdata "filmul" e in justitie...
    0 0
  • men @andreiRN
    dc ne spui ce componente importante sunt importate din china respect! (dc vorbesti de soricei de prindere a cablurilor then....)
    1 0
  • AndreiRN
    Cere si ti se va da
    Ce componenti?
    Pai cand mergi la magazin si ceri o piesa te poti uita si tu pe cutie sa vezi unde este facuta.
    Aici e obligatoriu sa scrie.
    Aseara chiar m-am amuzat in cateva magazine cand am cerut sa nu fie Made in China si angajatul la adus pe manager care rusinat a zis ca nu au.
    Daca vrem, putem.
    Eu am mai spus acum ceva timp ca am iesit din magazin cand nu aveau decat Made In China dar in schimb am gasit piesa dorita Made in USA la $3 mai mult.
    Cere si ti se va da.
    1 1
  • men@andreiRN
    bai andreiRN poti sa te amuzi cat vrei in cate magazine vrei tu atata timp cat nu cumperi de la reprezentanta nu ai dreptul sa comentezi ! In primul rand tu nu stiai daca componentele pe care vroiai sa le cumperi sunt omologate de grupul VAG,2) am cumparat de nenumarate x de la magazinul vw parts diferite componente, toate erau produse in E.U. (pana si un amarat de burduf de planetara e produs in italia din cate imi aduc aminte)
    Conculzie: comentezi din plictiseala si te afli printre cei care cumpara din targ iar la service sunt surprinsi ca piesa li s-a deteriorat in tramvai.
    Si ziceai ca aseara te plimbai prin magazine cautand piese pt un vw :)) vai si-amar de capul MEU ...
    4 0
  • kumite
    @calingura
    Spuneam despre al doilea "i"in general.Daca i-ai citi cuvantarile intelepte,ai vedea la ce ma refer.Numai de bine!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru