Audi a prezentat conceptul R8 V12 TDI

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 14.01.2008
Audi R8 V12 TDI este un prototip care prefigureaza un viitor supercar diesel ecologic si foarte performant.

Esential

500 CP este puterea motorului disel V12 TDI
1000 Nm este cuplu maxim al conceptului Audi R8 V12 TDI, realizabil la 1.750 rot/min.

Audi a prezentat in deschiderea Salonului Auto de la Detroit noul concept R8 V12 TDI. Prototipul nascut la Ingolstadt a venit la sarbatoarea auto nord-americana cu dotari exceptionale.

Vorbim despre un motor diesel cu o capacitate de 6.0 litri, de 500 CP si 1000 Nm cuplu maxim. La un asemenea pachet nu puteau lipsi performantele deosebite: 4,2 secunde acceleratie de la 0 la 100 km/h, 9 litri consumul mediu la 100 km si 300 km/h viteza maxima.

Nu e nevoie sa mai spunem ca Audi a cautat sa realizeze cu acest concept un supercar diesel de inalta performanta. Audi R8 V12 TDI nu vine cu modificari doar la partea mecanica ci si cu imbunatiri la designul exterior. Astfel, R8 TDI prezinta in partea frontala prize de aer gigant si o grila la fel de impunatoare. Pentru imbunatirea aerodinamicii au fost amplasate prize de aer laterale, iar spoilerul din aluminiu ajuta la conducerea coerenta a maselor de aer intre difuzoarele fata si spate.

Revenind la capitolul performante, trebuie sa spunem ca prototipul Audi atinge momentul maxim la 1.750 rot/min, ceea ce face ca forta de accelerare sa fie imensa. Dar marea realizare a inginerilor Audi este realizarea unui supercar diesel de mare performanta care sa aiba si caracteristicile unei masini ecologice.

Consumul relativ redus si dotarea cu Euro 6, norma valabila din 2014, sunt argumente clare in aceasta directie.

Ramane sa vedem daca versiunea de serie a acestui concept va pastra aceste performante tehnice uluitoare si daca va avea aceeasi infatisare agresiva cu a lui Audi R8 V12 TDI.

Sursa: Audi 

Taguri: Audi, R8, V12 TDI

Comentarii (36)

  • cressty
    misto
    are performantele aproximativ ca cel al benzinei.interesant e ca e cea mai ecologica dintre supercaruri, si cu un consum f redus cat al Daciei Golan:) de 1,6 16v.
    0 0
  • consum
    Imi place bancu cu consumul de 9 la 100Km/h, intrebati orice detinator de audi A6 cu motor de 2.5TDI cat consuma???In utilizare acest automobil trece ca medie de 17 - 20 litri
    0 0
  • noname00
    consum
    singura sansa ca aceasta masina sa consume 9l/100Km este doar daca este condusa in trapta a sasea la o viteza constanta de 100 Km/h.Jeremy Clarkson de la Top Gear a condus ub A8 4.0 TDI de 300 CP cat a putut de economic (motorul nu a depasit 1200 rpm) si a avut un consum mediu de 7.4 l/100Km, iar masina aceia NU poate fi condusa mai econmic, asa ca nu vad cum acest R8, cu un motor mult mai mare si mai puternic, ar putea avea un consum, utilizat normal, de sub 10l/100Km. Poate condus la fel ca acel A8 ar putea scadea sub 9 l/100Km, dar nimeni nu il va utiliza cu gandul la consum.
    0 0
  • pt no name
    esti prost
    am vazut si eu emisiunea cu testul de economie la A8 ,,,,si in niciun caz nu a mers doar cu 1200rpm daca sustii asta inseamna k nu ai condus never ever un tdi!!!!!!
    0 0
  • R8 V12 TDI
    Felicitari Audi pt R8 in general, dar in special pentru TDI-ul aici de fata!!! RESPECT!!
    1 0
  • Marius :)
    masina adevarata....
    arata bestial ...in ceea ce priveste motoru` de acord cu noname00...nimeni nu va lua R8 TDi cu gandu` la consum :P
    1 0
  • Victor
    Prosti...
    Frumoasa masina si motorul foarte performant, desi nu prea inteleg rostul unui diesel pe o masina sport..in fine...de acord cu cateva persoane de acolo in legatura cu consumul (in special cu cris, mare dreptate!) ...nu are cum sa consume atat de putin..poate la ralanti...cat despre un pampalu care a comentat mai devreme....prietene...banuiesc ca ai un jeg de masina sau nici nu ai 18 ani...daca nu stii ce e ala consumul du-te la mata poate te invata ce inseamna consum real. Numai bine.
    0 0
  • bravo Audi
    Nu inteleg de ce un motor diesel nu ar putea echipa o masina sport ... uitati-va numai la performante ... ce daca este diesel ... daca ti-ar arata cineva aceste cifre de performanta fara sa-ti spuna ce motor este ai spune clar ca este unul pe benzina ... gresit, este un diesel :)
    0 0
  • The man
    terminati cu consumul
    Demostrati gandirea oamenilor care nu isi permit un audi nou; masina nu vi se adreseaza asa ca nu mai vorbiti voi de consum. Oare de ce Cayenne se vinde in draci si nu a avut ever un motor diesel?Pt ca oamenilor cu bani nu le pasa de consum ci de pret! cu cat e mai scumpa cu atat e mai buna!
    0 0
  • jano_rajmond
    Consum
    As avea si eu cateva chestii de adaugat:Bineinteles ca Audiurile voastre A6 si A8 si din astea scot 17-20 l/100km pt ca voi, baiatasii de bani gata sau toti posesorii "smecheri" de Audi tineti motorul la 3500 rpm si cand stati la rosu la semafor sau sa nu mai vb ca o dati pana la 80-90 km/h cu 50 de metrii inainte de semnafor numai ca dupa aia sa franati in 5m, in loc sa il scoateti si voi in liber sa-l lasati sa fuga singur... ca doar oricum trebuie sa te opresti si de ajungi cu 80 km/h si de ajungi cu 5... si numai irositi benzina degeaba... si poate aveti voi bani si e ultima voastra grija, dar ar trebui sa va ganditi si la mediul inconjurator (ca poluati atat fonic cat si cu gaze).De asemenea, cine isi permite un R8 (DIN PACATE) e ultima lui grija cat consuma.Oricum, eu am vorbit cu mai multi taximetristi (oameni care mai si stiu sa conduca) si niciunul nu s-a plans de consumul Audi-ilor lor.
    1 0
  • Grupul VAG
    Felicitari grupului VAG. Merita toata admiratia pt ceea ce reusesc sa faca. Cele mai noi fiind acest concept si oficialul Passat Coupe. Bravo!
    0 0
  • este mai performant HDi-ul V12 cu aceeasi cilindree
    0 0
  • R8 V12 TDI
    UN ADEVARAT SUPERCAR ! putere combinata cu un look exotic :)..ce ai putea sa iti doresti mai mult de la o mashina? este clar un concurent direct pentru celelalte supercar-uri de la bmw si mercedes si ferrari si altele de seama lor. sunt sigur k va avea un cuvant greu de spus. super masina super ingineri super firma. la mai multe!
    0 0
  • AUDI
    Felicitari Firmei AUDI pentru modelele create.Ca utilizator Audi, posesor A6 2.5 TDI Quattro am toate motivele sa cred ca daca nu e abuzata masina nu sare de 9l/100km MEDIU. Am un A6 care consuma approx. 7.5 l/100km mediu, mers decent. Mentionez ca la 120km/h in treapta 6 turometrul arata 2000rpm. Nu e rau pentru un auto cu 200.000km parcursi si 1650kg. Aceeasi masina in cutie automata si condusa neglijent poate consuma si 10-12l/100km insa si la asa consum face toti banii. A.
    0 0
  • pt hdi
    e mai performant HDI dar din cate imi aduc aminte a pierdut cursa din Le Mans.
    0 0
  • R8
    ... se zice ca daca vrei o masina si intrebi cat consuma nu esti gata sa o cumperi... la un merc de 2,7 aut cu un condus decent nu trec de 10 la suta. Nu mai faceti comentarii rautacioase la adresa celor ce isi mai spun parerea aici sau asta e tot ce puteti. Revenind la R8 ce mai e superb alaturi de celelalte masini din clasa ei. Bafta!
    0 0
  • victor d
    de ce tdi ?
    simplu: cuplu muult mai mare si muuult mai jos decat la benzina. de-aici si consumul mult redus fata de benzina. n-o fi el chiar 9 dar tind sa cred ca e pe-acolo.. si unde mai pui ca e si euro6.si ma-ndoiesc ca un 2.5 tdi exploatat in conditii umane consuma 20 litri la suta..
    0 0
  • george
    masina ar putea sa consume cat e precizat si comparatia cu a8 diesel e cam aiurea pentru ca a8-ul e o masina grea.... e o balena....pe langa r8 care e facut numai din materiale usoare plus ca e vorba de un diesel de generatie mai noua ....
    0 0
  • Dieselu condus la rpm mici daca vrei consum mic
    din ce am observat eu la cateva masini Diesel pe care leam condus e ca daca vrei consum mic trebuie sal conduci la rpm mic fara sal turezi prea tare, nu va fie frica masina merge! la benzinare nu poti ca le cam moare motoru pt ca nu au cuplu la rpm mici... >> astai diferenta!
    0 0
  • marketing curat
    0 0
  • delir
    E DELIRANTA! super tare! sunt cei mai shmecheri!
    0 0
  • danutzzzuuuu
    audi
    da frumos respect audi ......insa la consum mai aveti de lucrat.....
    0 0
  • tiptronic 2006
    consuma 12-14% in oarash. condus sa zicem normal. daca mergi ca melcul sa te injure toata lumea si sa pleci ultimul de la stop scoti 10-11 (atentie cutie tiptronic si PD). afara pana in 100km/ora ia 7-8 cand treci de 100km la ora consumul urca proportional cu viteza astfel la 200km/h ai in jur de 14-16. daca mergi tot timpul in kickdown (sport) consumul creste cu 2-3 litri.
    0 0
  • cuplul, e tot ce conteaza
    masina asta are 1,000 Nm la 1,750. Cei care critica dieselul au idee ce inseamna asta intr-o masina relativ usoara ca R8? Sau cum accelerezi in viteza, de la 80 la 160 km/h sa zicem?In privinta consumului sunt de acord, nu prea conteaza cand vorbim de o super masina. Totusi, autonomia de pana la 1,000 km intr-o masina ca asta e un bonus, nu? Ia interesati-va cati km faci cu un plin intr-un Gallardo sau un F430 :)
    0 0
  • Dracul gol
    Toata lumea e experta...
    In general toti constructorii declara consumuri minime, deh, chestie de marketing. Ce nu a luat in seama "dashteptul" de sus cu A8-ul lui, este faptul ca aceasta masina are cu vreo 500kg mai putin si o aerodinamica deosebita. In aceste conditii sunt convins ca aceasta masina poate consuma 9%.
    0 0
  • Aveti grija la motoarele TDI!!
    Salutare o ultima stiire pe care am aflat-o.Mi-a spus un amic(care e sofer de 30 de ani la RATB si are un autobuz DIESEL) ca aceste motoare sunt foarte proaste sunt facute sa crape repede.A vazut el multe la viata lui.
    0 0
  • la autobază...
    Deci să înţeleg că la autobaza RATB există autobuze cu motoare V12 TDI, cu care se tot dau şoferii prin Bucureşti, dar ale dracu crapă repede şi uite aşa nu apucăm şi noi să ne dăm cu autobuzul la vreo 200 km/h.
    0 0
  • RE:la autobază...
    Nu domnule ignis nu au autobuzele motoare TDI.Vreu sa zic sa va mai uitati si la alte motoare cum ar fi DCI eu sunt multumit de el il am pe logan si fac multe masini echipate cu TDI.
    0 0
  • Pardaillan
    olele, ce de destepti !!
    Dieselurile turbo trebuiesc duse la peste 2500-3000 de ture la schimbarea vitezelor. Nu mai vorbiti prostii cu consumuri mici la rpm mici. Se duce dracu turbina sa tot mergi cu motoru subturat sa faci economia lu' peshte. Daca vrei economie ia metrou sau ratb-ul, cica sunt soferi destepti si stiu ei ca dieselurile sunt proaste sinsint facute sa crape repede. Haaaa, haaaa ;)))
    0 0
  • consum
    Pentru cei cu consum micma indoiesc ca iti cumperi un Audi V12 ca sa mergi cu 1500 rpm sa fim seriosi chestia cu consumul marketing pur
    0 0
  • audist
    consumul si audi
    am un audi a3, tunat la 190 de caluti in germania, de unde va scriu.am din 23 dec pana acum 10500 km, facuti din germania pana in maroc si apoi romania si acum din nou germania.viteza medie a fost de 64 de km pe 10000 km (se reseteaza la 10000 computerul) dar sa se tina cont ca am mers cu 10 la ora prin gibralatar si andorra.dar si cu 230 in spania.consumul mediu pe cei 10000 km... un superb 6.2 litri.azi am facut 800 d km, pe autoban si austria si ungaria si am avut o viteza medie de 134 km la ora.consum: 6.8 litri. este posibil ca acest superb concept viitor posibil model de serie sa consume mixt 9 litri... PUTIN probabil... consum real... probabil 11 - 12 litri... si este cea mai ecologica atata timp cand are standardul EURO 6. PS. Nu ma laud, acelea sunt date reale cine nu crede pot sa ii dau poze :)
    0 0
  • fan_audi
    jiji
    cred ca faci multe tdi sa rada de tine:)))
    0 0
  • :)
    am avut doua a6 ambele 2.5 tdi unul din `99 cu 150cp,celalalt din 2002 163 cp.ambele le`am avut la taxi si consumul era de 8.5 urban la cel din 2002 si vreo 10 la cel din 99(erai mai forjat).greu de crezut,nu?consuma mai putin ca un a6 de 1.9 combi tot in regim de taxi..asta probat!acum am un a8 dar e hidramat tot 2.5 tdi consumul e undeva la 12 urban!cred ca audi fac motoare f bune si rezistente...din cate am citit mai econome decat concurentii sai directi!
    0 0
  • vorbiti fara cap
    Conduceti voi TDI-urile subturat si vedem cand va pica turbina cum plangeti
    0 0
  • Silviu
    Pentru tzaranul care a zis ca audi consuma 17-20 in oras:
    Daca tu ti-ai luat masina cu 2000 euro "ca costa putin" si e audi a6 atunci normal ca iti papa si ulei si motorina si rezulta ca esti foarte prost si nu stii ce sa faci cu banii.
    Am un A6 2.5TDi 180cp 4x4 hidramat/automata cu vreti sa-i ziceti si imi arata consumul ca fiind undeva la 10 in afara si cam 15 in orash ceea ce e fals.Imi ia 11-12 in oras si 6,5-7 in afara asa ca daca ciobanul ala nu stie sa-si faca consumul singur sa vada ce si cum nu va luati dupa el.Am facut Focsani-Torino cu 2 rezervoare + 1/4 si 20 de ore de mers incontinuu.=> 6,7 consumul pentru 2300 km.
    Referitor la R8 sunt sigur ca va consuma 9% + ca va putea fi chipat si la acelasi consum vom vedea undeva la 1300 nm si ~600 cp.
    0 0
  • anonim
    La 1000 Nm de la 1750-3200 rot/min, daca mergi cu 1800 pana in 2000 rot/min in a 6 a scoti consum sub 9 sigur scoti si sub 8,dar sub 9 100%, pt. ca are cel putin 140km/h la 2000 rot/min altfel nu ar atinge 300km/h la doar 4000 rotatii LOGIC, deci mers relativ repede, cu 100-120 in afara ar putea scoate si 7 la suta, ceea ce e super. Intr-o repriza de la 100 la 200 e imbatabil cu siguranta, doar un bugatti veyron il face,un porsche carrera gt sau un slr mclaren adica masini supersport de top si cu mai mult de 100 cp in plus fata de acesta care are 500 cai, in rest e imbatabil chiar si in fata de un 911 gt2
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru