Audi a prezentat un concept cu tehnologie de conducere autonomă bazat pe modelul R8 e-tron

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 25.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Una din premierele găzduite de expoziţia CES Asia a fost modelul Audi R8 e-tron updatat cu tehnologia ce permite transformarea acestuia în automobil autonom.

Audi a prezentat un concept tehnologic bazat pe modelul R8 e-tron la expoziţia de electronice CES Asia. Conceptul tehnic permite transformarea modelului R8 e-tron în automobil autonom prin folosirea unei serii de camere video, senzori radar şi scaner laser ce permit unităţii centrale de control să aibă un câmp de vedere complet cu tot ce se întâmplă în jurul maşinii.

Modelul folosit ca suport pentru această tehnologie este versiunea de serie Audi R8 e-tron de 462 CP şi 920 Nm, puterea fiind furnizată prin intermediul a două motoare electrice. Ca rezultat, Audi R8 e-tron poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.9 secunde, în timp ce autonomia cu un acumulatorii încărcaţi este de 450 kilometri. Audi spune că acest concept combină o serie de tehnologii ce vor fi folosite în viitorul apropriat: de la designul şi materialele ultrauşoare, până la tehnologia automobilului autonom şi sistemul de propulsie electric. De asemena, compania a anunţat că lucrează intensiv şi la un sistem de încărcare inductiv numit Audi Wireless Charging (AWC) pentru modelele sale e-tron.

Via Carscoops

Comentarii (2)

  • cat de potrivit...un sistem autonom instalat pe o masina de 462CP.

    oare ce promoveaza ei? R8 a carui vanzari sunt extraordinare? trenul electric atat de mediatizat ori sistemul autonom superperformant?
    6 3
  • Scorpionul.negru
    Hai ca si-au ales model ! Nu putea sa puna pe un A8 ? Pui sistem din asta pe masini sport care normal ar trebuii sa le conduci sa simti masina ? Eu cred ca sistemul autonom ar trebuii pus numai pe limuzine. In rest e inutil.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru