Audi a produs câteva mii de mașini cu aceeași serie de șasiu: vehiculele au fost exportate în Asia

de Daniel Popescu
Vineri, 25.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Procurorii germani au descoperit că Audi a produs și exportat în Asia câteva mii de mașini cu aceeași serie de șasiu, deși legislația prevede că fiecare vehicul trebuie să aibă un Vehicle Identification Number (VIN) unic.

Procurorii germani au efectuat în luna martie o amplă percheziție la sediul Audi pentru a obține documente care să confirme implicarea constructorului de la Ingolstadt în scandalul Dieselgate.

Potrivit unor surse de la procuratura din Munchen, autoritățile au avut însă parte și de o surpriză: documentele confiscate arată că Audi a produs câteva mii de mașini cu aceeași serie de șasiu (Vehicle Identification Number - VIN), în ciuda faptului că acest număr este unic și nu poate fi folosit din nou decât după 30 de ani.

Unitățile în cauză au fost exportate într-o serie de țări din Asia precum China, Coreea de Sud și Japonia, astfel că piața europeană nu este afectată de această problemă.

Oficialii Audi au reacționat prompt la informații și au anunțat că nu știu nimic despre acest caz. "Nu suntem la curent cu faptul că numerele VIN au fost emise mai mult de o dată", afirmă un purtător de cuvânt al constructorului.

Procurorii nu au stabilit încă dacă un număr VIN a fost emis pentru mai multe mașini în mod intenționat sau dacă a fost vorba despre o eroare.

De altfel, nu este clar ce ar avea de câștigat Audi dacă ar produce în mod intenționat mai multe mașini cu același VIN.

Conform legislației din Uniunea Europeană, VIN este un număr unic format din 17 caractere alocat pentru fiecare vehicul și este valabil pe toată perioada de utilizare a acestora. Pe baza numărului VIN, proprietarii au posibilitatea de a verifica istoricul mașinii, inclusiv cu privire la proprietarii precedenți sau accidente.

Via Handelsblatt

Comentarii (4)

  • Doar grupul WV putea sa faca asa ceva. Sunt cei mai mari magari din industria auto.
    31 7
  • Nu știu dacă VW sunt cei mai mari măgari, dar cu siguranță e ceva în neregulă acolo. Miroase urât.
    30 3
  • babacloanta
    No comment!
    6 2
  • sailor66
    EVAZIUNE FISCALA!!!!!
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru