Audi A1 e-tron - primele informaţii oficiale (+ video)

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 10.11.2010
Audi va miza pe versiunea electrică a modelului A1, recunoscută după indicativul e-tron. Mezinul din Ingolstadt va fi capabil să ofere până la 102 cai putere.

Audi se ţine de promisiune şi pregăteşte lansarea pe piaţă a noii sale divizii de vehicule electrice, botezată e-tron. Primul exponat din vitrina cu zero emisii pare a fi mezinul A1, anticipat deja de un concept electric în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Constructorul german a decis să publice astăzi un prim film de prezentare al viitorului A1 electric precum şi o serie de informaţii complete despre trenul de propulsie.

Sub capotă se va afla un motor electric, responsabil pentru angrenarea punţii faţă, care livrează în mod constant 61 de cai putere şi 150 de Nm. Unitatea poate oferi însă şi o culme de putere şi cuplu, estimată de ingineri la 102 cai şi 240 de Nm. Resursele propulsorului sunt responsabile pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h în doar 10.2 secunde şi o viteză maximă de 130 de km/h.

Pachetul de baterii, sub forma literei T, este poziţionat sub scaunele pasagerilor spate pentru o mai bună distribuţie a greutăţii. El garantează o autonomie de 50 de kilometri, ce poate fi refăcută după numai trei ore de alimentare cu energie electrică.

Pentru cei care îşi doresc o autonomie ceva mai mare, Audi promite existenţa unui propulsor auxiliar, cu doi cilindri, de 254 cmc, capabil să funcţioneze la 5000 de rotaţii pentru a putea oferi energie unui generator care încarcă bateriile.

Potrivit comunicatului emis de germani, motorul convenţional nu este responsabil pentru angrenarea punţii faţă.

Comentarii (7)

  • Ovidiu
    excelent
    Felicitari AUDI! Vreau sa vad si alti producatori ca se apuca serios de produs masini electrice pentru ca tehnologie exista si nu e nevoie de mari inventii, poate doar unele inovatii (ma refer in special la baterii). Deja se lucreaza intens la asta si sper sa fie o revolutie in domeniu.
    Pentru "baietii destepti" din energie: puteti face bani si altfel, doar sunteti isteti, asa ca da-ti drumul la patente, inventii secretizate si renuntati la petrol! :)
    Progresul se face doar prin tehnologie nu? Audi stie...
    7 6
  • ovidiu
    e tipicul posesor de audi
    a citit cineva ca progresul asta prin tehnologie are o autonomie de doar 50 de km?
    4 2
  • @Ovidiu
    ai dreptate , dar masinile electrice sunt scumpe + cum a zis si celalalt , doar 50 km autonomie ...
    2 2
  • autonomie doar im modul electric, generatorul acela functionand exclusiv pentru a incarca bateria, autonomia crescand la 210km cu un consum de 1.9l/100km
    http://www.greencars.ro/despre/audi-a1-e-tron/
    2 1
  • Ovidiu
    colegi...
    eu eram doar fericit ca se apuca baietii de treaba...stiu ca, in prezent, e mai greu cu autonomia, dar mesajul era altul...e vorba de un trend auto aici...un trend social de fapt, ca ne afecteaza pe toti...
    romanii mereu carcotasi...dar in ignoranta lor nu vad esentialul...
    1 1
  • @Ovidiu
    e bine ce fac , dar moyivul nu e trendul , ci pentru a nu mai avea nevoie de petrol , intrucat resursele se imputineaza , devenind prea scumpe inainte de a nu mai exista + poluarea ( la propriu ) care duce la degradarea stratul de ozon , aerul poluat e mai greu de respirat si ne afecteaza sanatatea ...
    0 1
  • stefanel
    Salut pasul facut de Audi, este retea ideala pentru viitorul apropiat: autonomie pur electrica pentru drumurile zilnice prin oras, autonomie extinsa printr-un generator pentru drumurile din afara cu un consum si emisii extrem de reduse. Super!
    De mentionat ca autonomia extinsa e limitata doar de capacitatea foarte redusa a rezervorului.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru