Audi A1 Sportback - poze şi informaţii oficiale cu varianta în 5 uşi

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 18.11.2011
Audi a lansat astăzi primele imagini şi informaţii ale noului A1 Sportback, varianta cu 5 locuri a mezinului german, aşteptată la Salonul de la Tokyo.

Esential

185 de cai putere oferă cea mai puternică versiune a lui Audi A1 Sportback.
143 de cai putere livrează cel mai puternic diesel instalat pe A1 Sportback.

Deşi toată presa îşi concentrează atenţia asupra Salonului de la Los Angeles, Audi a preferat să lanseze astăzi oficial imagini şi informaţii ale mult aşteptatului A1 Sportback, varianta cu cinci uşi a mezinului cu care deja ne-am obişnuit.

Banchetă spate cu trei locuri

Noul derivat păstrează dimensiunile modelului cu trei uşi, 3.92 metri lungime şi 2.47 metri ampatament, dar reuşeşte să ofere la interior aproximativ un centimetru în plus la nivelul umerilor şi picioarelor. Drept urmare, constructorul din Ingolstadt s-a decis să le ofere clienţilor săi, fără costuri suplimentare, o banchetă spate cu trei locuri în loc de două.

În portbagaj, A1 se poate lăuda tot cu o capacitate de 270 de litri, ce poate fi extinsă la 920 de litri atunci când bancheta este rabatată.

Motorizări pe benzină

Pentru Europa, Audi va oferi trei motorizări pe benzină şi trei dieseluri. Entry-level-ul va fi asigurat de un motor 1.2 TFSI de 86 de cai putere, capabil să înregistreze un consum de numai 5.1 litri/100 de kilometri.

Tot la capitolul benzină amintim şi de versiunea 1.4 TFSI de 122 de cai putere. Vârful de gamă va dispune însă de 185 de cai, resurse ce îi vor permite mezinului Audi să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 7 secunde, până la o viteză maximă de 227 km/h.

Motorizări diesel

Adepţii dieselului vor primi TDI-ul de 1.6 litri în două variante de putere, de 90 respectiv 105 cai, ambele cu un consum de numai 3.8 litri/100 de km. Cel mai puternic diesel rămâne motorul de 2.0 litri şi 143 de cai care accelerează de la 0 la 100 de km/h în 8.5 secunde şi oferă un consum de numai 4.1 litri/100 de km.

Alături de cele şase motorizări, Audi oferă o transmisie automată cu şapte rapoarte S-tronic, precum şi una manuală cu şase trepte.

După ce va fi expus oficial la Salonul de la Tokyo, la începutul lui decembrie, noul A1 Sportback va ajunge în Europa în primăvară, preţurile urmând să pornească de la 16.950 de euro pentru versiunea 1.2 TFSI în Germania.

Comentarii (4)

  • ...asteptam ...varianta pull man
    7 4
  • cred ca astia de la AUDI au senzatia ca cei care cumpara asa ceva sunt foarte idioti!
    cum sa incape 3 insi pe bancheta din spate? deja daca se urca unul de 100 kg e o problema cu locul pentru al doilea pasager...

    daca se refera la 3 copii sub 14 ani, atunci da, incap 3. insa prin india incap 3 astfel de copii si in spatele un scuter :)
    13 6
  • bloody
    cumparam audi?
    @blair in orice caz Audi nu se asteapta ca unul care nici sa scrie nu stie sa cumpere o astfel de masina. Jump In Logan si da-i pedale! :))

    Multi vad in Audi/BMW/Mercedes...doar un alt fel de masina, insa n-au pipait si condus la propriu asa ceva, prin urmare nu inteleg de ce aceste masini COSTA BANI!
    10 4
  • So Nice!
    @ian Pullman este la Mercedes, eventual Audi A1 Sportback L, ca la A8 L.

    la fel de frumoasa ca vers. cu 3 usi, exact aceaasi design, stopuri...
    In sfarsit as putea sa il compar cu VW POLO
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru