Audi A3 facelift se va lansa în 2016 și va înlocui instrumentele de bord cu Virtual Cockpit

de Bogdan Mirică
Luni, 27.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat că faceliftul lui A3 va debuta în cursul anului viitor și va marca înlocuirea instrumentelor de bord clasice cu ecranul de 12.3 inch, denumit Virtual Cockpit.

După ce a debutat pentru prima dată pe Audi TT, Virtual Cockpit, adică acel ecran de 12.3 inch care înlocuiește instrumentele de bord, își face apariția, treptat, pe majoritatea modelelor din gama constructorului german și chiar pe mașinile colegilor de concern, cum este Volkswagen Passat.

Începând cu anul viitor, Virtual Cockpit va deveni și mai accesibil, el urmând să fie instalat pe actuala generație A3, cu ocazia unui facelift pentru jumătatea carierei.

Ricky Huidi, șeful departamentului electronic din cadrul Audi, a confirmat introducerea noului Virtual Cockpit pe A3 facelift și derivatele sale de caroserie, adică A3 Sportback și A3 sedan. Huidi chiar a anunțat că opțiunea va costa 400 de euro.

Cum era și normal, oficialul a recunoscut că Virtual Cockpit va fi implementat pe aproape toate mașinile din gamă. În viitorul apropiat, pe listă se află Audi Q5 și A5. Huidi nu a ezitat să laude performanțele ecranului de 12.3 inch, străine chiar și de nava amiral a principalului rival german, BMW Seria 7.

via WCF

Comentarii (9)

  • hazard
    cica o sa vedem ceva asemanator si pe Dacia...in 2050.
    4 2
  • Nu te obliga nimeni sa astepti Dacia sau sa te intereseze ce face Dacia. Nu uita ca Dacia e singura marca low-cost din Europa...
    3 1
  • Scorpionul_negru
    Nu imi place ! Mie imi plac ceasurile clasice la bord. Nu monitoare si iar monitoare !
    4 2
  • @Scorpionul_negru
    Bine ca ai fost tu intr-o masina din asta , mai intai intra in ea si dupa sa ne zici ca nu iti place !
    5 2
  • pe timp de noapte e ca si cum ai avea o tableta in fata, macar se poate seta luminozitatea la Virtual cockpit?
    4 1
  • hazard
    @Andy evident :), eram si eu glumet...La Dacie nu apreciezi nivelul ridicat al tehnologiei...ci simplitatea si costurile mici :)
    3 2
  • andrei
    dat fiind ca nu e dotare standard, nu vad problema. cine vrea, ia clasic, cine nu, ia din asta. simplu.
    mie mi se pare misto ca scapi de ecranul din centrul bordului, si nu mai bati cu ochii spre dreapta. plus ca e mai mare ecranul asta.
    4 0
  • Bordul tableta e de tot rasul. E comparabil cu diferenta dintre un ceas mecanic si unul digital. Precizie slaba, fluctuatii la diferente de teperatura sau socuri, vulnerabilitati software, etc, etc. Iar daca dupa un timp isi va pierde stralucirea va trebui sa luati alta tableta-bord. Este deja implementat pe modelele mai noi Renault (vezi Kadjar si Talisman) si daca va avea succes va fi echipare standard.
    0 0
  • fantastic, superb, divin ... dar indicatoarele de temperatura apei si benzina de ce au ramas preistorice ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru