Audi A8 L Extended: șase metri de lux pentru doar șase pasageri

de Bogdan Mirică
Marti, 12.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a lansat o variantă unicat a actualului A8 L. Modelul se numește A8 L Extended, măsoară peste 6.3 metri și oferă spațiu pentru șase pasageri.

Pentru cei care nu se mulțumeau cu un A8 standard sau în varianta cu ampatament mărit, Audi a dus experiența spațiului interior nelimitat la un nou nivel. Germanii au lansat limuzina A8 L Extended, care măsoară 6.36 metri lungime și beneficiază de un ampatament impresionant, de 4.22 metri.

Dezvoltat pe parcursul unui an, noul A8 L Extended are șase portiere și poate transporta șase pasageri în condiții de lux și confort deplin. Caroseria, care a fost modificată de la primul rând de montanți spre posterior, a primit un nou tunel central și panouri din aluminiu. Și acoperișul a fost ranforsat cu bare din aluminiu, care au permis și instalarea unui acoperiș panoramic lung de 2.4 metri. Masa totală ajunge la 2418 kilograme.

Vopsit în culoarea albastru Moonlight, noul Audi A8 L Extended are un interior care constrastează perfect cu nuanța de bej a pielii Valcona în care au fost îmbrăcate scaunele. Există șase scaune individuale, toate orientate în direcția de mers, ajustabile electric.

Pentru rândurile doi și trei există o cotieră centrală cu răcire și televizoare.

Esential 2418 kilograme cântărește noul A8 L Extended.
310 cai putere oferă noul A8 L Extended.
Propulsia este asigurată de un motor destul de banal, adică o unitate turbo de 3.0 litri TFSI, care dezvoltă 310 cai putere și un cuplu motor de 440 Nm. Chiar și așa, este suficient pentru ca noul A8 L Extended să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 7.1 secunde și să atingă o viteză maximă de 250 de km/h.

Nu lipsesc transmisia automată cu opt rapoarte, sistemul de tracțiune integrală quattro și jantele de 19 inch ale diviziei S-Line.

Audi susține că exemplarul A8 L Extended este unicat și a fost creat la comandă pentru un client. Mai multe surse neoficiale vorbesc despre familia regală norvegiană, care ar fi achiziționat un model Audi cu șase locuri pentru aniversarea de 25 de ani a regelui Harald.

Comentarii (7)

  • Informatii incomplete
    @Automarket

    DIESEL SAU BENZINA ?

    Citez: "Propulsia este asigurată de un motor destul de banal, adică o unitate turbo de 3.0 litri, care dezvoltă 310 cai putere și un cuplu motor de 440 Nm."
    7 2
  • Daca ne uitam la cuplul motor, tinand cont de caii putere, cred ca este vorba despre o motorizare pe benzina.
    9 7
  • exista deja discutii pe tema noii achizitii, considerata ca fiind inutila si usor ostentiva atat timp cat casa regala detine limuzine cu una-doua clase mai sus
    8 2
  • Risipa resurselor planetare !
    11 2
  • Urata. Nici volanul nu imi place....daca era cel cu 3 spite si butuc rotund era mai ok.
    9 1
  • @Informatii incomplete: Ce idiot si-ar lua un A8 L Extended cu motor diesel ?
    3 5
  • @ScorpyonVAG
    Exista decapotabile diesel, exista coupeuri diesel , exista porsche diesel, ce te surprinde?

    Oricum, consuma ca porcul.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru