Audi amână lansarea lui R8 e-tron pe o perioadă nedeterminată

de Bogdan Mirică
Luni, 07.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a decis că actuala tehnologie de stocare a energiei nu este suficient de avansată pentru a garanta o autonomie eficientă viitorului său R8 e-tron. Asta a făcut ca germanii să amâne lansarea versiunii de serie pe o perioadă nedeterminată.

Deşi părea că deţine una dintre cele mai puternice ofensive electrice din segmentul premium, Audi dă semne de slăbiciune. Acestea apar tocmai atunci când vorbim despre cel care ar fi trebuit să fie vârful gamei e-tron: supercarul R8.

Un purtător de cuvânt Audi a declarat pentru publicaţia britanică AutoExpress că lansarea noului R8 e-tron a fost amânată pe o perioadă nedeterminată. ”În prezent, am construit deja 10 prototipuri ale viitorului R8 e-tron. Ele sunt în continuare analizate de specialiştii noştri pentru a stabili punctele lor slabe”, a declarat acelaşi purtător de cuvânt.

Tot el a recunoscut că principalul motiv pentru care s-a renunţat la debutul acestui model în producţia de serie a fost autonomia bateriilor. ”Inginerii noştri au fost îngrijoraţi de autonomia limitată a vehiculelor electrice pure, echipate cu generaţia actuală de baterii. De aceea s-a decis stoparea produsului.”

Esential 215 kilometri ar fi fost autonomia maximă a viitorului Audi R8 e-tron.
200 de km/h ar fi urmat să atingă viitorul R8 e-tron.
Chiar dacă, momentan, veştile nu sunt îmbucurătoare, pe viitor proiectul ar putea fi reluat.
Viitorul său depinde doar de îmbunătăţirea tehnologiei actuale.

Audi R8 e-tron ar fi putut să se folosească de serviciile unei baterii litiu-ion cu o capacitate de 48.6 kWh, suficientă pentru a ţine în viaţă două motoare electrice pe o distanţă de 215 km. Cele două motoare oferă 380 de cai putere şi un cuplu motor de 820 Nm, suficient pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h în 4.2 secunde şi o viteză maximă de 200 km/h.

via wcf

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru