Audi ameninta BMW cu un motor V6 supraalimentat

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 12.05.2008
Audi pregateste un motor V6 de 3.0 litri supraalimentat care sa rivalizeze cu propulsorul similar de la BMW.

Esential

286 cai putere va dezvolta propulsorul V6 pecare Audi il pregateste.
420 Nm este valoarea maxima a cuplului motor pe care il va oferi noul propulsor supraalimentat Audi.

Dupa ce BMW si-a adjudecat si anul acesta titlul pentru "Cel mai bun motor al anului", rivalii de la Audi nu ramn indiferenti. Constructorul din Ingolstadt a anuntat oficial ca va dezvolta un nou propulsor V6 de 3.0 litri supraalimentat, capabil sa fure anul viitor titlul celor de la BMW.

Cel mai probabil, noul motor pe care Audi il pregateste va fi echipat cu un supraalimentator Eaton si cu un intercooler. Potrivit unor surse din interiorul Audi, noul propulsor va fi recunoscut dupa indicativul 3.0 TFSi, desi exista ceva rezerve in acest sens.

Unitatea V6 va fi capabila sa dezvolte 286 de cai putere la 4850 de rpm si un cuplu motor de 420 Nm resimtit de la 2500 de rpm.

Se pare ca noul motor V6 va debuta oficial abia anul viitor pe mult asteptatul S4 si pe versiunea revizuita a sedanului A6. Cel mai probabil si SUV-ul Q7 si limuzina A8 vor primi motorul supraalimentat V6.

via | CarScoop

Taguri: A6, A8, Audi, BMW, Q7, S4

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru