Audi anticipează că 25% dintre mașinile pe care le va vinde în 2025 vor fi electrice

de Daniel Popescu
Luni, 23.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi consideră că un sfert dintre mașinile vândute în 2025 vor fi electrice, iar multe dintre cele tradiționale vor fi hibride.

Audi a confirmat planurile pentru electrificarea gamei de modele pentru următorul deceniu, ca parte a programului Grupului Volkswagen de a trece peste scandalul Dieselgate.

Înaintea unor audieri care vor avea loc la Parlamentul European în 24 ianuarie pe tema emisiilor de oxid de azot, oficialii Audi au prezentat propriul proiect, care prevede că 25% dintre mașinile pe care le va vinde în 2025 vor fi electrice. În plus, germanii afirmă că multe dintre modelele tradiționale vor fi plug-in hybrid sau cel puțin soft hybrid, adică vor avea posibilitatea de a recupera energia la frânare.

Urmareste Automarket
"Până în 2025, 70-75% dintre vehiculele noastre vor avea în continuare un motor cu combustie internă, dar aceste motoare vor avea un grad mai mare de electrificare: soft hybrid și plug-in hybrid", explică Audi într-un document oficial.

De asemenea, Audi a confirmat încă o dată și modelele electrice pe care urmează să le lanseze în următorii 3 ani.

Tonul va fi dat de un SUV (cunoscut pentru moment drept Audi Q6 sau Audi Q8) despre care se știe deja că va avea o autonomie de circa 500 de kilometri. "Va fi primul vehicul electric din segmentul premium potrivit pentru distanțe lungi", afirmă Audi, deși Tesla Model X are deja o autonomie de circa 500 kilometri conform standardului european NEDC.

Acest model va fi produs la fabrica Audi din Belgia începând din 2018 și va fi urmat de un sedan sportiv în 2019 și de mai multe modele compacte în 2020.

Via Autoactu

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru