Audi ar putea lansa un crossover subcompact premium

de Sebastian Toma
Joi, 03.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lansarea primului SUV premium de segment B ar putea avea loc în 2016, spun nemţii de la Auto Bild. Potrivit acestora, Audi Q1 ar urma să fie primul model din această nişă.

Audi ar putea să lanseze un nou membru al gamei sale de SUV-uri, care ar putea să se numească Q1. Potrivit nemţilor de la Auto Bild, modelul va prelua platforma li Volkswagen Polo şi va venit cu trăsăturile clasice ale gamei Q. Debutul noului model ar urma să aibă loc în 2016, urmând să fie prima intrare premium în segmentul SUV-urilor de clasa mică. Mercedes-Benz ar putea fi primul său competitor, subliniază redactorii aceleiaşi publicaţii.

Contactat de reprezentanţii Automotive News, purtătorul de cuvânt al mărcii Audi a declarat că refuză să comenteze zvonurile de orice fel. Nemţii de la Auto Bild spun că producătorii de automobile din Europa lansează SUV-uri de clasă mică pentru a profita de popularitatea în creştere a acestui segment, al cărui viitor este strălucit dacă ne uităm la previziunile analiştilor din industrie.

Urmareste Automarket
Volkswagen este printre ultimii producători de volum care abordează segmentul SUV-urilor de clasă mică, modelul Taigun fiind competitorul pregătit de cei din Wolfsburg pentru această clasă.
Audi Q1 ar veni ca o completare premium la gama Taigun, acesta neavând tracţiune integrală, ci doar o gamă de motorizări preluată de la A1 şi finisaje premium la interior. O versiune hibridă a modelului nu este exclusă, spun cei de la Auto Bild.

Via AutomotiveNews | Autobild

Comentarii (7)

  • Gama Q devine un fel de Matrioska. E bine ca are lumea de unde alege.
    Q1,Q3,Q5,Q7.
    ps. Am o nelamurire....de ce se lasa cate un nr. liber intre ele ?
    10 4
  • Cosmin19
    Q-urile cu cifre pare vor fi SAC. Exact cum e BMW X6.
    Q3 nu e o masina frumoasa, e doar ca sa acopere un loc in gama lor.
    Nici nu vreau sa imi imaginez cum va fi asta.
    2 7
  • @scorpion
    au ales doar numerele impare...si neavand unde merge mai jos probabil vor continua la celalalt capat cu q9...s.a.m.d.....
    3 2
  • de ce se lasa 'nr. libere' intre ele???/ poi destul de simplu.....ca pe viitor se le umple cu tot felu de anomali......ex. X6.....viitoru X4...
    7 2
  • pai si audi o sa aiba Q6 care va fi un fel de X4. e deja umplut locul.
    6 1
  • Q3 oricum arata oribil, se incapatineaza sa mai faca inca o masina"avorton". Scuzati'mi expresia, dar nu stiu cum altfel sa ii spun.
    5 0
  • @Scorpionul.negru: Numerele impare sunt ocupate de versiunile SUV-uri, iar cele pare de SAC-urile SUV-urilor, mi-e cam greu sa le scot pe fata:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru