Audi cheamă în service 330.000 de mașini din Germania: posibile probleme la sistemul auxiliar de încălzire

de Petre Barac
Joi, 21.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat un recall pentru un număr de 330.000 de mașini în Germania, din cauza unor posibile probleme la cablurile sistemului auxiliar de încălzire care pot provoca incendii.

Audi, prin vocea purtătorului său de cuvânt, a transmis că va chema în service câteva sute de mii de mașini din Germania, după ce mai mulți clienți au semnalat miros de fum în habitaclu.

De recall vor fi afectate 330.000 de mașini, respectiv modelele A4, A5, A5 Cabriolet și Q5 produse între aprilie 2011 și mai 2015. Compania va investiga posibile probleme la cablurile sistemului auxiliar de încălzire care ar fi fost de vină pentru mirosul de fum din mașini. Din fericire, nu au fost înregistrate incendii sau alte incidente până acum.

Audi a mai lansat un recall în luna iulie pentru 850.000 de mașini echipate cu motoare diesel V6 și V8 care respectă standardele de poluare Euro 5 și Euro 6, cu scopul de a reduce emisiile de oxid de azot.

Vizate atunci au fost toate mașinile Audi din Europa echipate cu motoare V6 și V8 care respectă normele de poluare Euro 5 și Euro 6, dar și mașinile colegilor de Grup de la Porsche și Volkswagen care utilizau aceleași unități de propulsie.

Via Autonews

Comentarii (9)

  • scamel
    este o stire catastrofala. va scadea inmatricularile de masini sh in romania cu un procent ingrijorator.
    10 3
  • filip12
    fumul este defapt plusul de noxe păcălit.trebuie să dispară undeva...în șofer pentru început că-i mai aproape.
    13 3
  • @scamel Nu inca. Deocamdata se cumpara modelele din 2005-2006. Peste vreo 5-6 ani o sa avem probleme :))
    17 2
  • bine că pun poză cu a4 b9 și este vorba despre a4 b8.
    9 2
  • @bughy Face cineva diferenta intre ele? Oricum arata la fel din 95 incoace. Tre sa te uiti in talon ca sa-ti dai seama de cand e masina :))
    13 4
  • eldtimer
    Un alt mod ascuns de a reprograma ECU-ul fara un soft de trisat. Inainte ca autoritatile sa mai descopere vreo magarie VAG. Sunt un mare fan AUDI. Dar de cand scandalul Dieselgate, mi-am propus sa nu mai aud de vreun model VAG.
    3 4
  • Valius
    Cum a spus si @bughy, daca tot dati stirea, pune-ti modelele respective, nu alea noi despre care nu stim mare lucru inca.
    3 1
  • @Valius
    Mai bine "pune-ti" tu mainile pe carte si vezi cum se scrie corect inainte sa te uiti la diferentele dintre doua masini identice 99%.
    5 3
  • La marca Audi diferențele dintre generații sunt foarte importante ele fiind de ordin tehnic și tehnologic mai puțin de design. De cunoscut le cunosc cei care se informează corect și în detaliu și mai ales iubitorii și deținătorii acestei mărci. Cei care nu sunt interesați, nu se documentează și nici nu dețin această marcă este normal să nu facă diferența mai ales că Audi este o marcă conservatoare bazată pe evoluție și valoare de tradiție și nu o marcă de emoție
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru