Audi confirmă modelele TT Roadster şi puternicul TT-RS

de Bogdan Mirică
Marti, 09.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a confirmat prin vocea a doi oficiali introducerea unor modele noi în gama lui TT. Primul va fi varianta Roadster, iar al doilea va fi o versiune de performanţă TT-RS.

Dezvăluit în luna martie a acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, noul Audi TT se bucură deja de o popularitate crescută în rândul pasionaţilor de maşini sportive. Audi vrea să profite de acest capital de imagine şi lucrează din plin la mai multe derivate de caroserie.

Audi TT Roadster

Primul pe listă este noul Audi TT Roadster, varianta decapotabilă a modelului german, aşteptată să debuteze oficial în cadrul Salonului Auto de la Paris, din această toamnă. Informaţia a fost confirmată chiar şi de Artur Deponte, şeful de design interior Audi.

Esential 380 de cai putere ar urma să dezvolte versiunea de performanţă TT-RS.
5 cilindri va avea motorul pe benzină pe care îl va folosi TT-RS.
Tot el a dezvăluit şi intenţia inginerilor de a oferi o fantă de ventilaţie la nivelul tetierelor, gata să ofere aer cald atunci când temperatura exterioară este scăzută, iar maşina a renunţat la acoperiş.
Este un sistem similar celui brevetat de Mercedes pe E-Klasse Cabrio şi botezat AirScarf.

Audi TT-RS

Pe lângă varianta cabrio, noul Audi TT va fi declinat, ca şi predecesorul, şi într-o versiune de performanţă. Markus Siewart, director tehnic în cadrul Audi, a confirmat un viitor TT-RS, motivând că „este o maşină de succes, pe care oamenii o iubesc şi o cer.”

Siewart nu a oferit prea multe detalii despre viitorul model, însă a declarat că noul TT-RS va continua să utilizeze un motor cu cinci cilindri. Puterea sa va fi însă ceva mai mare, fiind estimată unde la la 360-380 de cai putere.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru