Audi confirmă Q8, un SUV-coupe bazat pe platforma viitorului Q7

de Sebastian Toma
Marti, 30.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Wolfgang Durheimer, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Audi, a confirmat intenţia de lansare a SUV-ului Q8, viitorul vârf de gamă Q al nemţilor.

Audi Q8 va deveni vârful de gamă al liniei de SUV-uri oferite de producătorul din Ingolstadt, anunţă englezii de la Autocar. Noul model va avea o siluetă de coupe şi va fi prezentat drept versiunea SUV a lui A8, cu toate că va fi bazat pe platforma care va genera viitoarele Q7, Cayenne şi Touareg. Vestea vine de la Wolfgang Durheimer, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Audi. Platforma sa, MLB, va fi utilizată ulterior şi de SUV-urile Bentley şi Lamborghini.

„Audi are cel mai mare SUV din concern, nu văd de ce am schimba asta. Putem să-l facem mai mare decât Q7, mai ales că acest segment este în creştere”, le-a declarat Wolfgang Durheimer englezilor de la Autocar. Astfel, noul Q8 va fi mai mare decât X6, existând posibilitatea ca acesta să fie mai mare şi decât Range Rover Sport, principalul său rival.

Urmareste Automarket
Cel mai probabil, noul Q8 va fi inspirat din conceptul Crosslane al celor de la Audi, prezentat la Salonul Auto de la Paris din 2012.
Încă de atunci, modelul avea rolul de inspiraţie pentru viitoarele SUV-uri ale concernului german.
La vremea respectivă, zvonurile anunţau un model de serie numit Q2 inspirat de conceptul Crosslane Coupe. Până la lansarea noului model, orice este posibil, din moment ce reprezentanţii Audi nu au discutat încă despre aspectul viitorului Q8.

Via Autocar

Comentarii (6)

  • Catalin
    Marfa.... inca o betoniera... exact ca si Q7.
    11 4
  • se va chema Q6 si nu Q8. nu va fi mai mare decat Q7, ci va fi mai practic decat X6 in sensul ca acoperisul nu va fi asa de plonjat ca la X6 ci va fi ca la noul X4 - mai urat dar mai practic.
    1 9
  • WTF?!? Au dat astia de la Audi de palinca din Baia Mare? Ce naiba e si cu masina asta din punct de vedere al designului?!?
    Oricum se vinde ca vorba aia... are 4 eclipse pe nanau...
    2 8
  • Mircea
    @dumbravaandrei ai citit articolul macar ? pozele de le-ai vazut in acest articol sunt cele ale conceptului Crosslane Coupe
    3 0
  • inexorabil
    Am intreprins de curand un experiment personal: m-am postat la marginea unui drum european numai ca sa depistez vitezomanii. Si (ah, urasc viata asta atat de previzibila!) nu mi-au inselat asteptarile: toti manevreaza "germane"......Dar nu se mai poate vorbi despre "triada", ci despre "cvartet", fiindca si Porsche isi trage partea leului si fredoneaza cam aceeasi melodie "dinamica". "Baga talpa" rumanu' ceva de speriat. Unde s-o grabi asa, spre Imparatia Cerurilor? Neamtu' se chinuie sa faca, iar valahu' sa-i incununeze opera. Dar, de fapt, nu tolomacii gonesc, ci iubirea de sine si autoprosternarea lor fara limite......Hm, tendinta generala este de a imagina SUV-urile "cvartetului" ca exponate ideale ale simbiozei trufiei dupa care saliveaza dansii: dimensiuni "impozante" fata de "pispiricile" fraierilor (marimea conteaza, nu?) plus "acul vesel" al vitezometrului, docil si vioi. Si, intr-adevar, SUV-urile au trecut vijelios pe langa mine (invariabil, "temerarii" sunt "asistati" de "copiloate", iar ambii sunt perfecti uniti de serenada iubirii ca-n basme, de cultul muncii oneste si asidue si de nelipsitii ochelari lumesti de soare - "de firma", doar nu ciurucuri de serie) precum in filmul cu John Cusack pe pista aeroportului ("Turnul de control"), cand il rostogoleau puternicii curenti de aer starniti de avionele ajunse prea aproape de el. Pe unii grabiti din astia as fi vrut sa-i opresc, ca sa-i atrag intr-o actiune populara menita "sa schimbe ceva" in rromanika, dar m-am gandit ca n-ar fi tocmai placut sa figurez ca trofeu luat pe capota din mers, chiar daca s-ar fi deschis airbag-ul pentru pietoni (rataciti).
    4 4
  • @inexorabil
    Te inteleg perfect, insa nu ai cu cine. Si am ajuns la concluzia sincer ca nici nu se merita sa pierzi timpul cu astfel de comentarii. Mai bine iti vezi de drum si te rogi ca un astfel de retard, posesor de masina germana "cu muschi" sa nu te loveasca sau sa nu te impinga in sant, ca ei sunt obisnuiti cu din astea.
    In drumurile meu de la Bucuresti la Timisoara am vazut un nou eveniment: mai nou se baga boii cu Audi si BMW in depasiri si-ti fac falsh-uri ca tu, cel care vii din sens opus lor, dar circuli linistit pe banda ta, sa incetinesti, eventual sa iesi de pe drum, ca sa aiba ei timp sa se bage la loc pe banda lor. Nu mai spus ca ei iau curbele pe sensul opus ca doar cand si-au luat Audi sau BMW le-a dat ma-sa si toata strada.
    In concluzie, cei de la Audi vor vinde foarte bine un Q8, ca la cati marlani sunt in Romania, cererea de astfel de tancuri e proportionala.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru