Audi confirmă un monovolum sportiv pentru 2016

de Sebastian Toma
Marti, 31.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Platforma MQB a Volkswagen Group va da naştere unui monovolum cu şapte locuri în gama Audi, anunţă şeful diviziei de marketing şi vânzări.

Audi se pregăteşte de lansarea unui monovolum sportiv în 2016, anunţă englezii de la Autocar citând o sursă oficială. Declaraţia vine de la Peter Schwarzenbauer, şeful departamentului de vânzări şi marketing al mărcii, care a confirma existenţa unui model cu şase sau şapte locuri care va fi construit pe platforma MQB. Viitorul monovolum va folosi o versiune mai lată şi mai lungă a platformei MQB a concernului Volkswagen, în locul platformei lui A4 care echipa conceptul Roadjet din 2005. Respectivul concept a fost prima idee de monovolum în gama Audi.

Platforma MQB a celor de la Volkswagen permite atât configuraţii cu tracţiune integrală, cât şi configuraţii cu tracţiune faţă. Gama de motorizări va include unităţi otto şi diesel, montate transversal, care vor oferi între 140 CP şi 211 CP. Gama va include şi un hibrid, spun cei de la Autocar, acesta urmând să fie echipat cu un motor 1.4 TFSI de 105 CP, un motor electric şi un set de acumulatori.

Cei de la Audi iau în considerare şi o versiune S a viitorului lor monovolum.

Esential 7 ani au trecut de la prezentarea conceptului care prefigura un monovolum Audi.
În ceea ce priveşte denumirea noului model, unele surse anunţă o nouă serie de modele Audi, care vor purta prefixul V urmat de o cifră. Litera V ar proveni de la Vario, spun sursele citate de Autocar. Primul model din gamă ar fi numit V3 sau V4, dat fiind platforma de A3 şi dimensiunile şi preţurile apropiate de A4. Pe viitor, cei de la Audi ar putea mări această gamă, după modelul gamei Q, care are deja trei membri.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru