Audi estimează că în maxim 10 ani, jumătate din maşinile vândute vor fi SUV-uri

de Bogdan Mirică
Vineri, 08.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi se va axa pe resuscitarea gamei de SUV, dar şi pe lansarea de noi modele în acest segment. Şeful mărcii germane estimează că în maxim 10 ani SUV-urile vor reprezenta jumătate din vânzări.

Audi a simţit că segmentul SUV-urilor creşte constant în ultimii ani şi că promite să păstreze tendinţă ascendentă în perioada următoare. Motiv pentru care întreaga linie de produse din gama Q va fi revizuită pentru a reuşi să atragă clienţii premium.

Mai mult, Audi va extinde totodată gama sa de SUV-uri cu modele noi, poziţionate în segmente abia inaugurate. Toate aceste planuri vor face ca producătorul din Ingolstadt să îşi construiască o ofertă solidă de vehicule 4x4, etichetate cu litera Q.

Rupert Stadler, şeful constructorului german, susţine chiar că în următorii cinci până la zece ani gama Audi va fi compusă în proporţie de 50% din SUV-uri. În prezent, gama de modele 4x4 include Q3, Q5 şi Q7, însă începând cu anul viitor lor li se vor alătura Q1 şi Q8. Nu trebuie să uităm nici de Q6, primul rival Audi pentru pionierul segmentului, BMW X6.

Esential 2017 este anul în care se va lansa noul Audi A8.
80 de km/h este viteza până la care va funcţiona sistemul de rulare autonom al noului A8.
În cadrul aceluiaşi interviu, acordat publicaţiei britanice AutoExpress, Rupert Stadler a vorbit şi despre progresul Audi în materie de maşini autonome.
Stadler susţine că în 2017, la Ingolstadt, se va lansa prima maşină autonomă din lume. Este vorba despre noua generaţie Audi A8, pregătită să debuteze peste doi ani, cu un sistem care va permite rularea autonomă până la o viteză de 80 de km/h.
Acelaşi oficial a lăsat să se înţeleagă că inginerii pregătesc chiar şi o maşină fără dotări convenţionale (volan, pedale), asemeni maşinii autonome de la Google.

Tot spre sfârşitul acestui deceniu se aşteaptă ca avansul tehnologic să permită lansarea unor baterii avansate pentru vehiculele electrice. Acestea vor permite obţinerea unei autonomii de 500 de kilometri şi nu vor mai avea preţuri atât de ridicate. Debutul lor este aşteptat în anul 2018.

via wcf

Comentarii (4)

  • La fel cum au "estimat" ca Audi A2 va fi un succes de piata.
    15 6
  • idiocracy! toti taranii vor sa se dea cu o namila de caruta prin oras.
    10 4
  • Britanicul
    Cam asa va fi. Majoritatea celor care cumpara o masina premium prefera un SUV sau un crossover.
    7 1
  • Eu am renuntat dupa 5 ani la SUV si ma simt excelent, dinamica mobilitate excelente, spatiu suficient, la jumatate de pret si de achizitie si de exploatare...
    12 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru