Audi introduce în gamă noul SQ5 TDI: motor diesel de 347 CP, compresor electric și tehnologie mild-hybrid

de Cornel Șocariciu
Joi, 21.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul SQ5 TDI. SUV-ul de performanță este echipat cu un motor diesel V6 de 3.0 litri capabil să ofere 347 CP și 700 Nm.

În primăvara anului trecut, Audi a anunțat că întrerupe producția lui Audi SQ5 întrucât SUV-ul de performanță trebuia adaptat la noile teste de emisii WLTP. Între timp, constructorul german a pregătit revenirea lui SQ5, de această dată SUV-ul din Ingolstadt fiind echipat cu un motor diesel și nu cu propulsorul V6 TFSI de 354 de cai putere.

Astfel, Audi lansează noul SQ5 TDI echipat cu motorul V6 diesel de 3.0 litri capabil să ofere 347 de cai putere și 700 Nm disponibili între 2.500 și 3.100 rpm. Conform oficialilor germani, SUV-ul de performanță este echiapt cu un compresor electric, tehnologie utilizată "pentru a elimina fenomenul de turbo lag".

Resursele motorului sunt gestionate de o cutie automată cu opt rapoarte și de sistemul de tracțiune integrală quattro. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 5.1 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h.

De asemenea, SUV-ul de performanță integrează și un sistem mild-hybrid la 48V despre care nemții spun că este capabil să scadă consumul de carburant cu până la 0.7 litri/100 de kilometri.

Așa cum era de așteptat, nemții au implementat același sistem mild-hybrid introdus în ofertă odată cu lansarea noii generații Audi A8. Consumul mediu mixt anunțat de Audi pentru noul SQ5 TDI este de 6.6-6.8 litri/100 de kilometri, iar emisiile de CO2 ajung până la 177 de grame per kilometru.

Noul Audi SQ5 TDI a primit un sistem de direcție îmbunătățit, dar și amortizoare controlate electronic în versiunea de bază (garda la sol scade cu 30 de mm comparativ cu Q5).

La interior, clienții lui SQ5 TDI vor găsi scaune sport îmbrăcate în Alcantara, accesorii din aluminiu și un ecran central cu diagonala de 8.3 inch. Instrumentarul de bord digital este și el disponibil în varianta de 12.3 inch.

Noul Audi SQ5 TDI va fi disponibil în Europa din această vară, prețurile urmând să înceapă de la 67.800 de euro în Germania.

Comentarii (5)

  • Asta are ultimul update la softul pentru emisii?
    15 9
  • Gabriel
    Masina diesel sportiva este un nonsens.
    5 11
  • tc1900
    ce de-a hateri...
    4 4
  • Bogdan
    Nu sunt hateri, ci mai degraba indoctrinati, ca sa nu zic altfel. In capul lor domneste o continua teorie a conspiratiei, care impeidica "curatele" masini electrice sa-si faca loc pe piata.
    1 2
  • Costel
    sq5 tdi cu 700nm face sq5 tfsi cu 500nm inutil
    consumul de carburant ii inutil sa mai pomenesc in favoarea cui ii
    domnilor ,audi rullzz !
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru