Audi lanseaza A3 sedan in 2011

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.05.2009
Noua generatie a modelului A3 va debuta pe piata in 2011 si va fi dezvoltata pe o platforma complet noua. Nemtii vor largi gama cu o varianta sedan si cu o versiune de performanta RS3.

Audi incearca sa cucereasca piata din Statele Unite cu noua generatie a modelului A3. Asteptata sa debuteze pe piata in 2011, noua generatie a hatchback-ului, care s-a bucurat de un succes deosebit in Europa, va incerca sa atraga cat mai multi clienti americani pentru constructorul din ingolstadt.

Se pare ca pentru acest lucru nemtii se gandesc sa lanseze, pe langa deja obisnuitele variante de caroserie hatchback, cabrio si Sportback si un sedan. Intentiile constructorului american sunt motivate de o cerere in crestere pe acest segment.

Astfel, viitorul Audi A3 va copia dimensiunile actualului Jetta si va oferi o capacitate mai mare a portbagajului decat varianta de caroserie Sportback. Aspectul dinamic nu va fi abandonat, sedanul urmand sa imprumute liniile unui coupe cu patru usi adaptat filosofiei robuste de design. Platforma pe care se va naste viitorul A3 va fi una complet noua, cu o suspensie regandita, gata sa primeasca o gama larga de motorizari diesel si benzina.

Cel mai ieftin A3 va fi propulsat de un motor de 1.2 litri TSI de 105 cai putere creat pentru a inlocui actualul motor de 1.6 litri, aspirat normal.

Gama motorizarilor pe benzina va fi completata de un motor 1.4 litri TSI de 140 de cai si de un 1.8 litri TSI de 170 de cai.

Fanii diesel-ului vor primi si o versiune potenta, de 2.0 litri TDI, capabila sa ofere 204 cai putere, suficient pentru a rivaliza cu actualul BMW 123d. Motoarele vor fi completate de o transmisie manuala cu sase rapoarte sau de celebra cutie automata DSG cu sapte trepte.

Audi nu va renunta la versiunea potenta S3, care se asteapta sa fie animata de un motor de 280 de cai putere. Mai mult decat atat, hatchback-ul se va alatura si el gamei RS, constructorul german pregatind o versiune de performanta RS3, capabila sa livreze 388 de cai putere.

via | WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru