Audi lanseaza cel mai economic motor diesel

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 08.10.2008
Audi va organiza un maraton de 7700 de kilometri pentru a demonstra eficienta motorului 3.0 TDI.

Constructorul din Ingolstadt a anuntat oficial lansarea Maratonului Audi, prilej pentru testarea celui mai ecologic motor diesel din lume, montat pe Audi Q7, un TDI de 3.0 litri cu emisii scazute.

Maratonul, ce se va desfasura in perioada 15-20 octombrie, acopera o distanta de mai mult de 4.800 de mile, adica peste 7.700 de kilometri, de la New York la Los Angeles. In perioada 5-20 octombrie, 184 de soferi din toata lumea vor avea ocazia sa experimenteze  sportivitatea si eficienta versiunilor Audi TDI.

Mihai Halmaginau, director al marcii Audi in Romania a declarat: “Noul motor ecologic are un sistem de control al emisiilor de gaze de esapament care reduce oxizii de azot cu pana la 90%, ceea ce inseamna ca motorul respecta regulamentul LEV II BIN 5 din California, cel mai strict standard din lume privind emisiile. Acesta depaseste deja cerintele pentru standardele Euro 6, care vor intra in vigoare in 2014. Maratonul Audi va demonstra ca aceste norme nu reduc dinamismul motorului ci consumul eficient de combustibil.

Pe piata din Romania acest model va fi disponibil in 2009, odata cu lansarea oficiala pe piata din Europa”.

Maratonul soselelor va fi realizat la volanul a 23 de modele din patru game diferite. Astfel, pe langa modelul Audi Q7 3.0 TDI, noul Audi Q5 3.0 TDI va debuta si el pe soselele continentului Nord-American. Audi A4 in varianta sedan se va alatura de asemeni grupului, cu o motorizare de 3.0 litri TDI. Audi A3 Sportback 2.0 TDI, echipat cu transmisia inovatoare S tronic, va reprezenta o alta atractie a statisticilor de eficienta in cadrul maratonului Audi.

Taguri: A3, A4, Audi, Q5, Q7

Comentarii (3)

  • AndreiRN
    Audi
    Da, de la cel mai poluant motor din lume vor sa treaca la cel mai ecologic. De laudat miscarea.
    0 0
  • cozappz
    4.9
    Daca scot mai putin de 4.9L/100Km cu AC si viteza medie de 72Km/h, vand Octi si imi iau d-ăsta!
    0 0
  • george
    NUCA-N PERETE
    @ AndreiRN

    Daca tot ai spus o tampenie labartata, poate dai si niste date concrete...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru