Audi, lider pe segmentul premium in Europa de Vest

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.05.2009
Audi a anuntat ca este lider al segmentului premium pe piata din Europa de Vest, cu o cota de piata de 4.7% in luna aprilie.

In timp ce BMW anunta ca vanzarile sale au scazut cu 21.2%, Audi se lauda cu o situatie mult mai favorabila si chiar cu o imbunatatire a cotei de piata. Se pare ca actuala criza economica a avut si efecte benefice asupra constructorului din Ingolstadt care a anuntat ca a devenit liderul segmentului premium in Europa de Vest.

Se pare ca Audi a inregistrat o cota de piata de 4.7 procente in luna aprilie. Evolutia pozitiva s-a regasit si in tari importante cum sunt Statele Unite si China, unde Audi si-a majorat cota de piata. Constructorul german a reusit aceasta performanta multumita faptului ca in primul trimestru al lui 2009 a fost constructorul premium cu cea mai mica scadere a vanzarilor, de numai 5.6%.

In Europa de Vest, Audi a vandut luna trecuta 52.650 de unitati, ceea ce inseamna o scadere a livrarilor cu aproximativ 8.9%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Tarile europene care au preferat brandul Audi sunt Italia, Austria si Elvetia.

via | Zercustoms

Comentarii (8)

  • Mi se pare normal daca mai era alaturi si BMW era si mai bine!
    2 4
  • jiji san
    incredibil! Broscarii cumpara audi in loc de fiat???ce cocalari ei si toti vesticii lor!
    6 4
  • Circotasul auto
    prefer BMW
    ca si marca premium eu prefer BMW - ul . Fiecare cu gusturile lui.
    3 4
  • Florin
    Clasa medie si compacta in Italia
    In Italia clasa medie este dominata de BMW Seria 3 si Audi A4 . Alfa Romeo 159 ocupa locul 3 in clasamentul celor mai vandute masini de clasa medie din Italia .In clasa compacta lider este VW Golf urmat de Ford Focus si de abia pe locul 3 situandu-se FIAT Bravo .
    8 0
  • @florin
    stiu ei ce poame fac :))
    7 1
  • Florin
    Clasa medie si compacta in Italia
    Clasamentul prezentat de mine era valabil pentru luna martie 2009 . In aprilie 2009 in Italia clasa compacta este dominata in continuare de VW Golf, pe locul 2 este FIAT Bravo iar Ford Focus este pe locul 3. In clasa medie liderul s-a schimbat, Audi A 4 ocupand prima pozitie, pe locul 2 se afla BMW Seria 3, VW Passat urca pe locul 3 iar Alfa Romeo 159 coboara pe locul 4 . Pentru mai multe informatii, cine este interesat poate accesa site-ul www.unrae.it (omologul APIA de la noi) .
    5 0
  • andr3i
    AUDi
    BMW te-ai dus la vale cu....
    0 1
  • @Florin
    Parca si eu daca as avea bani tot ceva de la VAG mi-as lua.......
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru