Audi: "Ne dorim un supercar diesel-hibrid, chiar mai bun decât viitorul McLaren P1"

de Bogdan Mirică
Miercuri, 12.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un oficial Audi a declarat că am putea vedea în următorii ani un supercar diesel-hibrid, poziţionat deasupra lui R8. Modelul va avea la bază tehnologii folosite în Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Impulsionaţi de succesul actualului R8, cei de la Audi simt nevoia unui model poziţionat deasupra actualului supercar. De mai multă vreme circulă speculaţii privind un model de top construit la Ingolstadt, capabil să se dueleze cu nume mari din industria auto ca Lamborghini Aventador, Ferrari F12 Berlinetta şi viitorul McLaren P1.

Pentru a face lumină în acest caz, dar şi pentru a satisface curiozitatea fanilor, Franciscus van Meel, şeful diviziei de performanţă Audi, a declarat că ideea unui supercar poziţionat desupra actualului R8 este luată în calcul.

Însuşi Wolfgang Durheimer, şeful departamentului de cercetare Audi, cocheta cu acest proiect, încercând astfel să transplanteze tehnologia folosită în câştigarea cursei de la Le Mans pe un supercar cu propulsie alternativă, un diesel-hibrid mai exact.

"Dacă vom construi această maşină va fi de departe cel mai bun supercar din lume. Va fi chiar mai bun decât viitorul McLaren P1."

Franciscus Van Meel
Şeful Departamentului de Performanţă Audi
Van Meel a recunoscut că proiectul a fost supus spre aprobare şi chiar s-a arătat optimist în privinţa dezvoltării lui.
”Dacă vom construi această maşină va fi de departe cel mai bun supercar din lume. Va fi complet diferit de actualul R8. Va fi exemplul cel mai concludent al sloganului nostru Vorsprung Durch Technik (Progres prin tehnologie). Va fi extrem de inovativ. Va fi chiar mai bun decât viitorul McLaren P1”, a declarat Van Meel.

În prezent, nu există detalii despre trenul de propulsie, însă acesta va fi hibrid cu siguranţă. Tehnologia folosită în Le Mans le va permite germanilor să ofere un ansamblu diesel-hibrid. Puterea combinată a propulsorului convenţional şi a celorlalte unităţi electrice se va apropia de pragul de 700 de cai putere, în vreme ce cuplul motor va fi de 1000 Nm, mare parte din el livrat chiar de când apeşi pedala de acceleraţie.

Cu asemenea resurse ne putem aştepta ca viitorul supercar să atingă 100 de km/h în doar 3.0 secunde şi să promită o viteză maximă de peste 350 km/h.

via autoexpress

Comentarii (2)

  • cata aroganta... desi ar putea... cu tehnologie audi, porsche, bugatti si bani de la grupul VW....
    6 3
  • mamba@gabi
    aroganta de parca porsche a castigat Le manus cu un hibrid disel
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru