Audi nu va construi un pick-up, dar ar putea lansa variante RS ale lui Q5 şi Q7

de Sebastian Toma
Joi, 23.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Audi au infirmat posibilitatea dezvoltării unui pick-up în viitorul apropiat, dar au confirmat intenţia lansării de variante sportive ale modelelor Q5 şi Q7.

Audi nu va construi un pick-up în viitorul apropiat, declară Marc Lichte, şeful departamentului de design al mărcii germane. Constructorul din Ingolstadt se conformă cu cei de la BMW în privinţa deciziei de a nu intra în segmentul vehiculelor utilitare premium cu caroserie pick-up, spre deosebire de rivalii de la Mercedes-Benz, care au confirmat lansarea unui pick-up în viitorul apropiat. Atât BMW, cât şi Audi, motivează lansarea unui pick-up ca fiind incompatibilă cu limbajul stilistic al companiei şi cu intenţiile de viitor ale mărcii. Marc Lichte, şeful departamentului de design de la Audi, nu a exclus definitiv posibilitatea unui pick-up cu sigla Audi, dar a declarat într-un interviu pentru australienii de la Car Advice că lansarea unui asemenea model nu va avea loc până la finalul acestui deceniu.

Mercedes a prezentat conceptul unui pick-up la Hanovra

Întrebarea australienilor privind un pick-up de la Audi a venit în mod natural către Audi, după ce constructorul rival Mercedes-Benz a decis să apeleze la partenerii de la Nissan pentru a prelua platforma lui Navara pentru a dezvolta un pick-up premium. Spre deosebire de BMW, care nu are în concern o platformă de pick-up, concernul Volkswagen Group, de care aparţine şi marca Audi, are în ofertă pick-up-ul Volkswagen Amarok. Întrebat dacă a încercat să schiţeze un pick-up Audi pe o platformă de Amarok, Marc Lichte a negat această ipoteză, afirmând că Volkswagen Amarok se potriveşte perfect în portofoliul concernului aşa cum este, cu sigla Volkswagen, nemaiavând nevoie de un frate de la Audi sau de la altă marcă.

Mercedes-Benz a vândut toate exemplarele G63 AMG 6x6 disponibile

Urmareste Automarket
Între timp, gama Audi va avea o extindere a portofoliului de modele RS, sub forma variantelor sportive ale lui Q5 şi Q7.
Vestea vine de la Michael Berchtold, project manager pentru Audi RS3 Sportback, care a declarat pentru australienii de la Car Advice că variantele de performanţă ale celor două SUV-uri din ofertă ar fi fezabile. Chiar şi cu această declaraţie, debutul celor două modele RS nu este bătut în cuie, din moment ce ambele variante au nevoie de aprobarea finală pentru dezvoltarea versiunilor de producţie, lucru încă neconfirmat de oficialul citat de publicaţia din Australia.

Via CarAdvice.au | WCF 

Comentarii (1)

  • petrush
    @AM
    da Q5 ultra nu mai apare ?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru