Audi ofera motoare Euro 5 pentru sapte modele

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.10.2008
Sapte modele Audi pot fi echipate, incepand de azi, cu una din cele sase noi motorizari conforme Euro 5.

Audi si-a improspatat gama de motorizari cu sase propulsoare noi. Acestea sunt conforme cu normele de poluare Euro 5. Standardele Euro 5 vor fi obligatorii pe piata din Romania incepand cu 2009. Modelele care vor beneficia de aceste noi motoare sunt A3, A4, A5, Q5, TT, A6 si A8, iar clientii care isi vor achizitiona aceste versiuni de motorizare nu vor trebui sa plateasca taxa de mediu.

Motorizarile Audi care indeplinesc norma Euro 5 sunt: 2.0 TFSI; 2.8 TFSI;3.0 FSI; 2.0 TDI; 2.7 TDI si 3.0 TDI. Audi le mai propune clientilor sai de A3 (optional) sau Q5 (standard) transmisia S Tronic. Aceasta foloseste tehnologia DSG si realizeaza urcari/retrogradari in treptele de viteza in numai 0,2 secunde. Aceasta tehnologie este propusa clientilor Audi in baza strategiei marcii de a reduce emisiile si consumul de carburant al modelelor sale.

De asemenea, Audi s-a concentrat si asupra reducerii greutatii autovehiculelor. Conceptul caroseriei Audi Space Frame (ASF) are la baza utilizarea unei structuri-cadru usoare din aluminiu de inalta rezistenta.

Acest design a permis reducerea masei: un Audi A8, de exemplu, este cu aproximativ 140 kg mai usor, comparativ cu utilizarea unei structuri conventionale din otel. Acest element contribuie la reducerea cu pana la 0.3-0.5 l/100 km a consumului de carburant, careia ii corespunde o scadere a emisiilor de CO2 cu circa 7-12 g/km.

Via | Audi

Taguri: A3, A4, A6, A8, Audi, Euro 5, Q5, TDI, TFSI, TT

Comentarii (2)

  • Din cate stiu se plateste inca taxa de poluare la motoarele euro , deoarece standardul euro 5 inca nu a fost omologat. Cel putin asta e explicatia pe care am auzit-o in cazul Honda Accord cu motor Euro 5.
    0 1
  • Bogdan
    Cika taxa de mediu
    Cika clientii nu va trebui sa plateasca taxa de mediu. Masinile astea de la Audi vad ca nu mai scot gram de CO2. Acuma trebuie sa intervina si Tariceanu. Taricene pe unde esti. Vezi ca astia scot motoare Euro 5 mai baga ceva taxe crapati-ar capu ala nenorocit.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru